Degerfors gästar Örebro på måndagen.
Mitt speltips: Degerfors vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort. Bethard , FastBet eller bet365 .

Derby. Ångest. Viktiga poäng på spel. Degerfors ligger nio poäng före, de har kvalplatsen just nu medan Örebro ligger på nedflyttningsplats. För mig är det bettingmässigt såhär:
Det här är två dåliga allsvenska lag som möts. Örebro har varit usla hela säsongen och har trots namnkunniga värvningar och dubbla tränarbyten inte fått effekt. Felbalanserad trupp där de i nuläget inte har en bra striker, vilket är ett enormt minus och en stor förklaring till att de gjort klart minst antal mål i serien. Degerfors har haft medstuds i många matcher och har räddats av Edvardsens effektiva målskytte. Det är just det som gör att jag backar upp dem som underdogs här - de har ett par vassa målskyttar som kan bli matchvinnare här. För Örebro ser man inte riktigt vart målen ska komma från.

Sen har Örebro lyckats hålla tre nollor på hela säsongen. Säger sig självt att det blir svårt att vinna när de gör extremt få mål och aldrig håller nollan. Nu har de visserligen bytt tränare till Lantz och han är en mer defensiv coach än de haft innan. Men det är fortfarande samma självförtroendesvaga spelare som ska göra det och nu senast släppte de till enormt mycket mot ett svagt Blåvitt. Örebro är kanske den största besvikelsen i Allsvenskan i år och det mesta är negativt i klubben för dagen. Om de inte får med sig ett tidigt mål här lär det bli spagettiben, vilket det nog ännu tydligare blir om Degerfors gör första målet.

Mentalt har Degerfors ett skönare läge. De kommer ha med sig många fans till matchen, vilket bör ge en viss boost. Som nykomlingar var de förberedda på att kriga i botten hela säsongen och även om de förlorar här kommer de ha ett jätteläge att lösa kvalplats som sämst. Har en del att vinna här, till skillnad från ÖSK som har allt att förlora.

Jag har väntat på att Örebro ska lyfta sig prestations och poängmässigt - för jag tycker deras trupp är bättre än tabellpositionen indikerar. Men det har inte kommit något lyft trots namnkunniga värvningar och tränarbyten. Halmstads seger mot Häcken i lördags blev ytterligare en spik i kistan då hallänningarna var laget närmast ÖSK. Nu är det med största sannolikhet för sent med ett lyft och inget i insatsen mot Blåvitt pekar på det heller.

Skiljer enligt mig inte så mycket mellan lagen och jag förväntar mig en jämn match. Då blir det rimligt att spela underdogen, som också har hetare målskyttar för dagen.

Mitt speltips: Degerfors vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip