Örebro har lagt 2022 bakom sig och har nu helt börjat på ny kula. En mer sammansvetsad trupp med spelare som har både inställningen och fysiken. Extra roligt också att lagkaptensbindeln bärs utav unge David Seger som hade ett bra fjolår. I första matchen spelade man mot BP och det var en imponerande insats över hela matchen. Det var nog inte många som såg det komma men Örebro spelade riktigt fin fotboll och straffade BP rejält med sina snabba omställningar. Detta gjorde nog riktigt gott för Örebro som fick ett kvitto på att det är bara fortsätta på den inslagna vägen som sedermera kan leda till en rolig säsong av Superettan.

Elvan senast mot BP (1-2 seger). Ett ungt Örebro som innehåller mycket speed och är ett framåtlutat lag.

Eskelinen
Bergmark - Moro - Andrésson
Valgeirsson - Seger - Walker - Shlimon - Dahl
Larsson - Milleskog
_______


Djurgårdens IF stod för en hållkäften-insats mot Landskrona. Efter att ha varit lite trevande på försäsongen och ett genrep som var bedrövligt så visade Djurgården att det inte finns någonting att tvivla på. De startade med bästa laget och ett offensivt balanserat mittfält där Oliver Berg fick ta den framskjutna rollen istället för Finndell. Det såg mycket bra ut och det blev sedermera många fina offensiva kombinationer som Landskrona inte lyckades reda ut. Matchen slutade hela 6-1 och det var sex olika målskyttar för Djurgården. Mycket av rubrikerna stals dock av Lucas Bergvall som nätade i debuten och stod för ett mycket lovande inhopp.

Elvan mot Landskrona (6-1):
Zetterström
Johansson - Gracia - Danielson - Andersson
Eriksson - Schuller - Berg
Asoro - Edvardsen - Wikheim

_______

Nu när Djurgården fick en sådan fullträff med den formationen och rollerna i laget så finns det ingen mening att ändra på något inför denna match. Det är återigen konstgräs och ett lag som Djurgården ska slå alla dagar i veckan. Trots att Örebro börjat piggt så tror jag inte att man har mycket att sätta emot här när Djurgården dessutom har sådan slagkraftig bänk. Förutsätter att Djurgården vinner med minst två mål här.

Spel: Djurgården -1.5 till 1.90 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip