Elfsborg dnb mot Örebro spelas i söndagens allsvenska.

Boråsarna var tillsammans med MFF en av vårens stora floppar. Avslutade dock våren på ett bra sätt genom att kvittera sent hemma mot Blåvitt och sedan ta två segrar (Dalkurd och Trelleborg). Tror det var otroligt viktigt för laget att få det med sig in i uppehållet. Arbetsro och allt det där. Under uppehållet har de dessutom spelat två bra träningsmatcher (2x 2-1 mot Häcken och Helsingör).

Genom hela vårsäsongen väntade jag på Elfsborg. För kapaciteten i laget finns där, framför allt vad gäller mittfält och anfall. Men under våren fungerade inte laget som en enhet och spelet såg ofta bedrövligt ut. Tror den förlösande avslutningen i kombination med en månads träningsgnugg gjort laget gott här. Bra skaddeläge med i stort sett ingen frånvaro av vikt.

Örebro var däremot en av vårens positiva överraskningar. Ett gediget hantverk av Axel Kjäll har gett ett stabilt och svårslaget lag. Så länge nyckelspelarna Besara, Gerzic, Rogic och Igboananike levererar kan laget rå på de flesta. Jag är dock inne på att våren var en klar överprestation och att Örebro kommer falla i tabellen. Våren innehöll ett par matcher med flytväst och sena avgöranden. Finns dessutom en viss osäkerhet kring Besaras framtid (kontraktet går ut i vinter), som säkert kan påverka negativt.

Tycker Elfsborg ska vara ett något bättre lag i grunden här och tycker de ska ses med okej chans.

This is the stats tab
This is the post tip