Två mittenlag som båda vill lira boll. Men där jag tycker att Sundsvall är det spetsigare och mer sammansvetsade laget.

Senaste match
GIF Sundsvall - Örebro 0-0

Allsvenskan
6. Sundsvall 20 9 5 6 36:24 32
10. Örebro 20 7 5 8 23:25 26

Örebro hemma
10 3 2 5 13:15 11

Formen
V, V, F, F, F

Senaste match
Örebro - Östersund 2-1

Sundsvall borta
9 4 2 3 19:14 14

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
GIF Sundsvall - Sirius 4-0

Alla har ju koll på vilken supersäsong Giffarna har gjort. Vi behöver inte gå in mer på det mer än att Joel Cedergren bör prisas för den här säsongen. Sista sju omgångarna har Giffarna bara torskat en enda match. Det var hemma mot Häcken. Sista fyra omgångarna innan landslagsuppehållet:

6-1-seger borta mot Trelleborg
0-2 hemma mot Häcken som sagt
2-1-seger borta mot Östersund
4-0 hemma mot Sirius

Spanjorerna på mitten kan såra alla lag, Linus Hallenius är i uppenbar storform och med Maic Sema, Oliver Berg, Peter Wilson med flera finns det flera offensiva hot som kan skapa lägen lite från ingenstans. 4-0 senast mot Sirius imponerar, 2-1 borta mot Östersund också. Alla spelare som var med sist är tillgängliga till Örebro away.

ÖSK har visserligen vunnit två matcher. Men jag tycker inte att det har varit helt övertygande. Det är matcher som hade kunnat gå åt andra hållet också. Nahir Besara ville lämna för Qatar och är öppet förbannade på klubben som stoppade övergången. Frågan är om han ens startar i dag efter dessa uttalanden. Nordin Gerzic klev av fredagens träning med lindat lår, oklart om han spelar.

– Jag klackade bollen i en passning och då nöp det till. Det kändes som kramp när det bet till på en punkt i låret. Var samma sak i vintras också. Att det kändes precis likadant på ett litet ställe på låret. Men inget är trasigt verkar det som, och jag hoppas att det inte kommer påverka matchen imorgon, säger Gerzic.

Innan två raka segrar mot Kalmar och Östersund så hade ÖSK åtta matcher utan seger. Jag tycker att Sundsvall har ett mer förtroendeingivande spel, tänk osv. Dessutom fler spelare i bra form.

SPELTIPS
Jag spelar Giffarna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 2.08 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip