Speltips: Örebro - Hammarby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2019-05-05 17:30
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.85
Tips: 2
Tror Bajen slår Örebro relativt bekvämt. Raka tvåan spelas hos SpeedyBet till 1.85.

Med sex omgångar spelade ser Örebro verkligen ut att vara ett lag för platserna 11-16 i tabellen. Ligger för tillfället på kvalplats med fem inspelade poäng som har kommit tack vare:
- En relativt tursam seger mot AIK (avgjorde på tilläggstid i en match där AIK "vann" xG-matchen klart, dvs skapade betydligt bättre målchanser).
- Ett kryss mot AFC där ÖSK faktiskt var det bättre laget (hur mycket är den prestationen egentligen värd med tanke på hur AFC slitit i övrigt)
- Ett kryss senast mot Kalmar FF. Smålänningarna körde enligt mig över Örebro totalt, trots att Rasmus Elm inledde på bänken. Örebro förlorade xG-matchen klart även där.

Faktum är att Örebro förlorat xG-matchen klart i fem/sex matcher. Ligger i botten vad gäller xG against (dvs är ett av lagen som släppt till totalt sett flest klara målchanser enligt min källa för den statistiken). Är det lag i Allsvenskan som släppt till klart flest avslut hittills (101). Ligger också i botten vad gäller förväntat antal egna mål (har skapat totalt sett få egna målchanser). Också i botten vad gäller antal egna avslut. Då ska vi komma ihåg att det är inget mördarschema Örebro haft hittills heller - bortamatcher mot sina två bottenkollegor och förmodade mittenlaget Elfsborg.

Kort sagt: ÖSK ser ut att vara ett bottenlag hittills. Att de dragits med skador och sjukdomar på nyckelspelare har nog knappast hjälpt laget heller. Senast fick Almebäck kliva av, han är ett frågetecken här. Skulle han saknas är det en väldigt orutinerad backlinje som ska stångas mot Djurdjic och Kjartansson.

Uppåt i Bajen efter derbysegern mot Djurgården senast. Var en riktigt bra prestation och det verkar nu som att Billborn hittat formeln för vilka som ska spela offensivt. Fick göra tre byten pga skador där (keeper-Curci, MB-Fenger och Bojanic). Känslan är dock att truppen är tillräckligt bred för att klara av ett par avbräck. Hade en rätt så stark bänk senast trots allt. Brukar vara svårt att ladda om för Stockholmslagen efter derbyn, men här har Bajen haft en vecka på sig. Dags att bevisa att de vill tillhöra toppen - då ska de slå Örebro.

Om Örebros xG-statistik är bland de sämre i serien så är Bajens desto bättre. Ligger strax under toppen för både försvar och anfall - vilket förmodligen är rättvisande för vart vi kommer se laget när vi summerar säsongen (plats 4-6).

En bekväm bortaresa för fansen och med tanke på att matchen spelas en söndag tror jag Bajen kommer ha med sig mycket supportrar och vara mer högljudda än Örebros dito. Hemmaplan är alltid en fördel, men i det här fallet tror jag inte ÖSK:s hemmafördel är så stor - Bajen är som bekant också ett konstgräslag.

Tycker det skiljer en klass mellan lagen här och Bajen ska ha bra chans att slå Örebro.

Speltips: 2 - 1.85 SpeedyBet.

  Örebro - Hammarby
Spela på Speltips Örebro - Hammarby
Polsater - 5 Maj 2019 - 17:54
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
sjobjorn82 - 2019-05-02 16:10

Trolig 2a MEN fakta/uppfattningsfel: Örebro var inte utspelade mot Kalmar - Kalmar var hetare o Örebro dåliga snarare.
AIK var dåliga - Örebro ännu lite sämre så oavgjort där hade varit rättvist.
Oskärpa att inte slå AFC av Örebro.
Björnkvist o Lorentzon är inte så orutinerade så det är helt fel påstå. Brorson har spelat en del däremot är Björkman färsk. Så att påstå backlinjen är så orutinerad OM nu inte Almebäck är tilbaka är fel.

Hammarby såg väldigt bra ut i derbyt o bör ha bra chans på 3 poäng.


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:54  Lopp 8: Diana Zet
Trav - Solvalla - Vinnare
2.00
01:00  Real Madrid - Arsenal
Fotboll - International Champions Cup - Över 3 mål
1.84
03:00  Chivas - Atletico Madrid
Fotboll - International Champions Cup - Atletico håller nollan
2.00
19:00  GAIS - Norrby
Fotboll - Superettan - X2
1.70
19:00  Halmstad - BP
Fotboll - Superettan - BTTS - Yes
1.83
21:00  Espanyol - Stjarnan
Fotboll - EL-kval - 2 asian hcp +3,0
2.02

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor gäller. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Senaste Bloggar

Livestreaming