Brann lyckades väl och 1,85 in på kontot i går! 2,28 på Blåvitt har jag svårt att låta bli när man har haft så pass lätt mot ÖSK sista säsongerna.

Tidigare möten

2015
IFK Göteborg - Örebro 6-0
IFK Göteborg - Örebro 2-1 (Svenska cupen)
Örebro - IFK Göteborg 0-2

2014
Örebro - IFK Göteborg 3-4
IFK Göteborg - Örebro 2-1

Allsvenskan
5. IFK Göteborg 4 2 2 0 7-4 3 8
9. Örebro 4 2 0 2 6-7 -1 6

ÖSK hemma
2 1 0 1 2-3 -1 3

Formen
F, V, V, F

Senaste match
GIF Sundsvall - Örebro 3-1

Blåvitt borta
2 1 1 0 2-1 1 4

Formen
O, O, V, V

Senaste match
IFK Göteborg - Kalmar 1-1

En intressant match väntar på Behrn Arena i Örebro. Hemmalaget ÖSK kommer från en sämre insats och torsk med 1-3 borta mot GIF Sundsvall. Har dessutom väldigt svårt för IFK Göteborg om vi tittar på de två senaste åren. Fem matcher - fem förluster. ÖSK åkte på stryk i första omgången hemma mot DIF, slog sedan Helsingborg borta och J-Södra hemma, innan torsken mot Giffarna senast. Tycker inte att man redan nu kan säga hur bra ÖSK är i år utan det behövs att se dem mot förmodade topplag som Blåvitt. Och jag är nog inne på att det blir tufft igen för örebroarna. Visst, Blåvitt har två raka utan seger (3-3 mot AIK, 1-1 mot Kalmar) och flertalet skador i backlinjen där Thomas Rogne, Hjörtur Hermansson, Benjamin Zalo, Tom Pettersson och Hjalmar Jonsson inte är speldugliga från start. Men som jag ser det är kvällens mittbackspar tillräckligt bra ändå för att laget ska kunna avgå med tre poäng.

Skadorna betyder att "Marre" Albornoz gör allsvensk debut för sin nya klubb från start bredvid lagkaptenen Mattias Bjärsmyr. Marre är normalt sett en väldigt följsam och bollsäker mittback, och bredvid erfarne Bjärs borde han inte behöva bli blottad tycker jag. Framåt vet vi att Blåvitt är tunga. Tobias Hysén har redan gjort tre mål och ÖSK kommer få svettas med hans tajmade löpningar och rappa avslut.

Enligt Närkes Allehanda kan vi vänta oss följande lag från ÖSK:

Det mesta talar ändå för samma elva som senast: Jacob Rinne - Daniel Björnquist, Michael Almebäck, Erik Moberg, Sebastian Ring - Kalle Holmberg, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson - Astrit Ajdarevic, Crespo Kamara.

Truppen i övrigt: Oscar Jansson, Patrik Haginge, Daniel Nordmark, Maic Sema, Jonathan Lundberg, Carl Ekstrand Hamrén, Brendan Hines-Ike.

SPELTIPS
Jag tycker att 2,28 är bra på IFK Göteborg-seger (-0,5) hos Unibet (3/5 units). Blåvitt har haft lätt för ÖSK och jag tror inte på ett trendbrott just i kväll.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip