SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Norrköping reser till Örebro på söndagen.
Mitt speltips: Asian handicap -1 på bortalaget. Spelet sitter om Peking vinner med uddamålet. Vinst om det blir seger med 2+ mål. Förlust om Örebro nyper poäng.
Odds 2.01 hos bet365 .

Kanske gränsfall på om oddset på Peking duger, men jag vill inte backa upp Örebro på ett plus-hcp för dagen. Nu måste det vara dags för Norrköping att få utdelning. Ingen har väl missat att deras inledning av serien var briljant - vissa ropade t o m ut dem som klara segrare. Senaste månaden har de dock tappat fart och börjat förlora. Möjligen delvis för att Jens Gustafsson snurrade på väldigt få spelare inledningsvis och en trötthet infann sig. Men tycker också de haft en hel del motstuds i ett par matcher:

- Bajen gjorde segermålet i matchens sista spark.
- Helsingborg fick två billiga straffar.
- Peking gjorde en MYCKET bra andra halvlek mot Häcken senast och förtjänade inte alls att förlora där.

Så jag tycker tabellraden ser värre ut än vad det sett ut på planen. Insatsen mot Häcken var den bästa på länge från Norrköping. Tror de mått bra av det här lite lugnare spelschemat som varit senaste veckorna också, dels för att vila slitna spelare, men även för att få upp form på en sån som Hallenius.

Vet aldrig riktigt vad man får av Örebro. Men har tabellraden 1-2-5 senaste åtta och är ett av lagen som tagit minst antal poäng senaste tiden. Jag är inte övertygad om lagets storhet och håller dem som ett av de tre-fyra sämsta lagen (tillsammans med HIF, Kalmar och Falkenberg) för dagen. Har bara fyra poäng ner till lagen under strecket och jag blir inte förvånad om laget blir indraget i bottenstriden under hösten. Enligt statistiktjänsten jag använder har de högst expected goals against av samtliga lag i serien. "Borde" ha släppt in flest antal mål av alla lag i serien alltså. De ligger även i botten vad gäller egna expected goals. Förväntas man över tid släppa in många mål och göra få är det något som inte riktigt stämmer. Går in i den här omgången med näst lägst expected points.

Fick in ett par värvningar i transferfönstrets slutskede (Rasmus Karjalainen, Gall och Hummet). Elfsborgslånet Hummet är tillgänglig direkt, till skillnad från Gall. Han har inte fått det att lossna i Elfsborg och skrämmer väl inte slag på motståndet på förhand direkt. Rasmus Karjalainen, den finländske landslagsforwarden, är också spelklar. Svårbedömd kvalitet på honom.

ÖSK saknar danske mittbacken Skovgaard och centertanken Björndahl är inte heller frisk nog för att starta. Den duon är två av Örebros bästa huvudspelare. Tunga avbräck på defensiva fasta mot ett Peking med flera offensiva hot på hörnor/frisparkar etc.

Jag tror den här matchen kommer påminna om ÖSK:s hemmamatch mot Djurgården för ett par veckor sedan. Då var stockholmarna helt överlägsna och vann med 3-0. Dags för Norrköping att få utdelning för sitt spel här. Gör de en lika bra insats som mot Häcken ska de ha toppchans här.

1-3?

This is the stats tab
This is the post tip