Örebro tar mot Kalmar FF i andra omgången av Svenska Cupen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Kalmar vann öppningsmatchen mot Gefle med 3-1.
Örebro förlorade sin öppningsmatch mot AIK med 3-1.
Samtidigt som de här lagen spelar tar AIK mot Gefle. Solnalaget storfavorit där - segerchansen god.

Med andra ord: För Örebros del är det bara seger som gäller om de vill ta den mikroskopiska chansen som finns att gå vidare. Kryss är kallt resultat för deras del - för då är de ute.
Även för Kalmar är det framför allt seger som gäller - gärna med ett resultat som matchar det AIK gör - för att ha så bra utgångsläge som möjligt inför sista matchen. Klar skillnad att behöva vinna mot AIK kontra att klara sig på kryss.

Så utgångsläget gruppmässigt tycker jag talar för ett överspel.

Skrabb leder Kalmars offensiv

Nyblivne lagkaptenen Simon Skrabb leder Kalmars offensiv. Mot Gefle hade han Kevin Jensen (som äntligen ser ut att ha hittat lite rätt i Kalmartröjan) och Trenskow (hyfsat uppsnackat nyförvärv i fjol som också börjar hitta rätt). Ett annat nyförvärv, Dino Islamovic, fick hoppa in senast och lär väl komma igång vad det lider. Annars är det rätt bekanta namn i laget som jobbar vidare med Jensen vid rodret.

Örebro tog ledningen mot AIK, men orkade inte hålla emot. Släppte till 23 avslut (åtta på mål) och 3.49 i xg (inklusive en straff). Så vissa frågetecken runt defensiven. Har också släppt in en del mål på försäsongen. Har rensat ur en del i truppen och ser väl inte ut som en av favoriterna i Superettan den här säsongen. Ungt lag. Men framåt finns Karl Holmberg, som alltid levererar i ÖSK-tröjan. Även Saeid är en lurig spelare på den här nivån. Hemma på Behrn Arena lär de ändå försöka bjuda upp till dans i en sån här math, kan inte se laget packa ihop runt eget straffområde.

Så med förutsättningarna som råder gillar jag överspelet i den här matchen. Kan se bägge lagen göra mål och oavsett ställning borde inte den här matchen frysa till ett intetsägande ställningskrig.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip