Skralt med poäng för både Örebro och Örgryte efter sex spelade omgångar. Örebro lyckades att ta en viktig trepoängare senast precis före slutvisslan. Ett mål som gjorde att de kunde lämna botten för en stund. Nu är det dock ännu en viktig match där de har favoritskapet på sig. 

Örebro har hittills visat en stabilare defensiv med sex insläppta mål, däremot har de fortsatt problem i offensiven där Milleskog stundtals blivit rätt så ensam i formationen. De testade två matcher med Jake Larsson i anfallet men kom inte riktigt till sin rätt. Senast togs i alla fall en viktig seger genom ett fantastiskt mål av David Seger i matchens slutskede. Efter en mållös första halvlek gjorde Adam Bark mål i den 60:e minuten. Det kändes då som det skulle stå sig men Skövde kvitterade innan David Seger avgjorde. Tycker överlag att ÖSK gjorde en okej insats, de visade sig starka genom att spela smart och hålla ihop laget med bra kontringar. Däremot släppte de till mycket i inläggsspelet och en del farligheter som bättre lag nog hade gjort mål på. Hursomhelst så blev det andra raka segern och äntligen lite positivitet i ÖSK. 

Gästande Örgryte jagar fortfarande första segern i Superettan. De har inte fått ihop någon vidare trupp och ser varken spetsiga ut i defensiven eller offensiven. Trots detta är de alltid svårslagna och är inte direkt någon slagpåse trots resultaten. Kan de bara få in lite mer energi och självförtroende så är jag övertygad om att segern kommer. I senaste omgången fick de iallafall med sig ett oavgjort resultat mot topplaget Öster i en svängig matchbild. Örgryte skapade ändå en hel del men räddade också en straff i slutet, det hade således kunnat bli väldigt tungt. Nu ställs man iallafall mot Örebro som inte heller sett speciellt bra ut, här ska man ändå kunna mäta sig trots bortaplan.

I Örgrytes trupp noterar vi att Nicklas Bärkroth och Hampus Dahlqvist är tillbaka. Medan Mujanic och Mubaarak Nuh fortfarande är skadade.

ÖSK imponerar inte trots två raka segrar

Gillar plusset här på Örgryte. De är ändå klart bättre än Skövde och borde kunna utnyttja målchanserna Örebro släpper till på ett bättre sätt. Är inte speciellt imponerad av ÖSK:s spel och tycker de har svårt att föra matcherna. Frågan är bara vilket lag som passar bäst i en ny förhoppningsvis svängig matchbild där inget av lagen har kvaliteten för att kontrollera matchen. Ser värdet i X2 här och hoppas Örgryte har med sig lite självförtroende efter prestationen mot Öster.

Spel: X2 till 1.79 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip