Speltips: Öster insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.65 hos Betsson

______

Sommaruppehållet är över och två lag som behövt denna vilan ska göra upp på Behrn Arena. Varken Örebro eller Östers IF har motsvarat förväntningarna i år och de har en del kvar att jobba med om de ska gå mot en finare höst. Örebro har genomgående haft ungefär liknande prestationer och haft svårt att ta poäng. Laget känns lite väl tunt och är i behov av spets. Glädjeämnet är att i veckorna blev Kalle Holmberg klar för en comeback, kanske precis det som behövs både i det fotbollsmässiga men också den karaktären de får in i laget. Östers IF har än så länge inte agerat i transferfönstret men det lär hända en del där också med tanke på att de fortfarande har häng på toppen men inte nått ut sin fulla potential. Som jag nämnt tidigare tycker jag Öster har den högsta nivån spelmässigt i serien men försvaret har sett väldigt darrigt ut på sistone vilket bidragit till onödiga poängtapp.

Ett B-betonat Örebro åkte ur i distriktscupen mot division 4-laget IK Sturehov. Kanske inte den uppladdningen man ville ha inför återstarten av Superettan. Dock ska nämnas att div4-laget fick tre bonusstraffar och Örebro saknade flertalet nyckelspelare. I skrivande stund finns ingen information om Kalle Holmbergs medverkan till matchen mot Östers IF. Transferfönstret öppnar samma dag som matchen spelas, dock har inte Kalle spelat match sedan april så statusen är nog inte för varken start eller flertalet minuter. Tror man har tålamod med Kalle Holmberg och ser det mer långsiktigt.

Östers IF har stora förväntningar på sig i år och har fortfarande häng på toppen. I träningsmatchen inför återstarten så spelade man såhär: (4-2-3-1) Miloje Prekovic
Adam Herdonsson, Månz Berg, Sebastian Starke Hedlund, Rúnar Thór Sigurgeirsson – Alex Thor Hauksson , Manasse Kusu
Vladimir Rodic, Niklas Söderberg, Adam Bergmark Wiberg
Jesper Westermark
En tidig ledning följdes av en vändning av Trelleborg som gick segrande ur matchen. Öster har inte riktigt fått det att fungera och trots två låga 6:or i Kusu och Hauksson så har man svårt att stänga till. Samtidigt som man inte vill tumma för mycket på offensiven som har fungerat.

Örebro är klart svagare än Östers IF

Ser Örebro som ett betydligt svagare lag än Öster och har svårt att se dem gå segrande här. Tycker Örebro bara ser sämre och sämre ut och det kommer krävas större förändringar för att få bukt på alla problemen de har. Öster får förhoppningsvis ihop sin trupp under hösten och är med och utmanar sig in i det sista. Det handlar om att sätta den defensiva balansen, sedan kommer resultaten komma av sig självt. Men det är hög tid att det börjar nu mot ett svagt Örebro.

Speltips: Öster insatsen tillbaka vid oavgjort till 1.65 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip