Lite av en måstematch för Örebro SK om man vill hänga på toppen i Superettan - mot ett Östersunds FK med 15 (!) nya spelare den är säsongen.

Senaste möten
ÖFK - ÖSK 5-0
ÖSK - ÖFK 2-0

SUPERETTAN
10. Örebro 5 2 0 3 6:8 6
11. Östersunds FK 5 1 2 2 5:7 5

ÖSK hemma
2 1 0 1 3:3 3

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Västerås SK - Örebro 2-1

ÖFK borta
3 0 2 1 2:4 2

Formen
F, O, O; V, F

Senaste match
Halmstad - Östersund 2-0

Trolig startelva ÖSK (4–4–2): William Eskelinen – Daniel Gustavsson, Nasiru Moro, Axel Andrésson, Samuel Dahl – Jiloan Hamad, Victor Mpindi, David Seger, Ahmed Yasin – Noel Milleskog, Erik Björndahl.

Saknas: Gustav Leijon (knäskada), Kevin Walker (lårskada), Martin Broberg (knäskada), Jake Larsson (avstängd) (Källa: NA)

Trolig startelva ÖFK: Andrew Mills - Ziad Ghanoum, Kevin Jablinski, Myroslav Mazur, Cesar Weilid - Felix Hörberg, Kamal Issah, Ludvig Fritzson, Chovanie Amatkarijo - Sebastian Karlsson Grach, Jordan Attah Kadiri

Saknas: Malcolm Stolt, Nebiyou Perry, Henrik Bellman och Aly Keita saknas. Dessutom har Simon Kroon varit frånvarande under veckans träningar och är ett frågetecken inför måndagskvällens match (Källa: ÖP)

Tidigt ångestmöte i Superettan. Mest för Örebro SK som (med rätta) basunerat ut att man ska upp i Allsvenskan direkt och har en trupp för det. Med namn som Hamad, Yasin, Walker, Larsson, Gustavsson och Björndahl (för att nämna några) finns det kvalitet för en topp-tre-placering i Superettan, men starten på säsongen har varit kass.
Joel Cedergren fick gå efter en omgång och Axel Kjäll har inte lyckats få rätsida på det än så länge. Segrarna mot J-Södra (3-1) och Norrby (2-0) gav tro men sedan föll man både mot Halmstad hemma (0-2) och i derbyt mot Västerås SK (1-2 ) på bortaplan. NU är det det upp till bevis när Östersunds FK kommer till Behrn Arena.

Det är ett ÖFK som inte ska underskattas, för det finns speed och spets, men det är kollektiv som ÖSK ska kunna besegra. Särskilt defensiven tycker jag inte är wow. Nu är dessutom Aly Keita skadad så oprövade Andrew Mills står mellan stolparna. Keita har en förmåga att stå på huvudet och rädda bollar och poäng, så det är tungt avbräck. ÖSK har i sin tur en del bra spelare borta som Walker och Jake Larsson. Man har själva en backlinje som inte imponerat och där en spelare som Moro måste höja sig. Jag tror ändå att de kommer att komma igång och att de knyter näven och kör här inför hemmafansen. Då blir det tre poäng. ÖFK kommer att backa hem och satsa på omställningar så ÖSK måste undvika enkla bolltapp i farliga ytor. Då kan det här gå vägen. Yasin har en uppåtgående form och känns het inför matchen.

SPELTIPS
Jag spelar Örebro att vinna till 1.72 hos Betsson (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

P.S. Lyssna gärna på vår nya podcast om Superettan kallad 3-5-2 Superettan. En samproduktion med DobbTV. Finns där poddar finns!

This is the stats tab
This is the post tip