Örebro +0, dvs insatsen tillbaka på oavgjort, spelar jag i fredagens enda allsvenska match.
OBS: Avspark redan 18:00.

Tycker det känns lite skevt att Helsingborg (i skrivande stund åtminstone) är favoriter i den här matchen. Nu kommer vi förvisso från ett uppehåll där en hel del har hänt, men det vi kan konstatera från våren:
- Helsingborg har vunnit 2/12 matcher.
- De har svårt att göra mål: Inte gjort fler än ett mål i nio raka allsvenska matcher.
- Så gott som alla riktigt bra prestationer de gjort har kommit hemma på Olympias gräs.
- På konstgräs har de raden 0-1-2 hittills. 0-1-4 på bortaplan överlag.
- Under uppehållet har de tappat fjolårets skyttekung Bjarnason utan att förstärka nämnvärt än så länge i alla fall. Ekonomin är som bekant inte den bästa heller, så kommer ha svårt att få in riktigt bra namn tror jag.
- Farnerud och Pär Hansson är alltjämt skadade.

Nu har P-O Ljung lämnat och Henke Larsson har tagit över. Henke är såklart ett stort namn, men han lämnade HIF på ett stökigt sätt senast (i försvarsställning på Olympias gräs just efter att HIF åkt ur Allsvenskan och besvikna fans stormade planen). Jag ser det knappast som givet att Henke kommer in som en frälsare som ställer allt till rätta och får bra resultat på en gång.

Tabellen:


9. Orebro 12 4 2 6 15:20 14
14. Helsingborg 12 2 4 6 12:19 10

ÖSK pendlade en hel del i prestation under våren. Var stundtals bedrövliga, men avslutade med att ta nio av femton möjliga poäng. Saknar Simon Amin, Albin Granlund, Dennis Collander, Martin Broberg, Johan Mårtensson, Fabio Silva och Daniel Björnquist. En lång skadelista, men det är inte några direkt nya namn. Nyckelspelare som Jansson, Gerzic, Rogic, Strandberg och Almebäck ska vara hela.

Helsingborg är nykomlingen här, men de har inte allt att vinna på samma sätt som nykomlingar brukar ha. Snarare har de mer press på sig än Örebro just nu. Ekonomin är kass, tränaren är ny och att de ligger på kvalplats verkar vara en stor intern missräkning.

ÖSK ska vara ett lag för plats 9-13 när vi summerar säsongen. Finns bra med allsvensk rutin i truppen och det är aldrig lätt att hämta tre poäng i Örebro. Med hemmaplans och underlagsfördel tycker jag Örebro ska ha bra chanser här - bör åtminstone inte behöva förlora mot ett bortasvagt Helsingborg.

This is the stats tab
This is the post tip