Oj oj oj. Detta är en match som andas ångest på förhand. Ångestmatcher brukar betyda underspel. Jag har dock en annan tanke.

Premiären för Örebro SK kunde inte ha börjat sämre. Snökaos och uppskjuten avsparkstid och 3-0 i baken efter 24 min. Det hade ryktats under en längre tid om missnöjda spelare och varningsklockorna slog rejält efter 0-5 mot största rivalen Degerfors i genrepet. Detta ledde till att Joel Cedergren fick sparken efter 1 (!) match i årets säsong av Superettan och Axel Kjäll tar över igen… Hur ska detta sluta?

Själva matchen är inte så mycket att skriva om då den var över så snabbt. ÖSK hade svårt skapa chanser och defensiven såg vilsen ut. Ljuspunkterna som jag ser det är att det finns ett par spelare på bänken som är redo att bidra. Karaktärer som Bergmark, Walker, Milleskog och Seger. Gissar på att de flesta får chansen från start i denna match då förändringar behöver göras. Moro fick starta som det stormat kring under försäsongen trots han träningsvägrat och således inte heller fått spela matcherna.

Truppstatus: Inga skador att rapportera. Däremot väntas ett par förändringar i elvan. Jake Larsson tillbaka.
Elvan senast:

Eskelinen
Ali – Moro – Andrésson – Hjertstrand
Yasin - Mpindi - Shlimon - Gustavsson
Hamad - Björndahl

Avbytare: Leijon, Björnquist, Walker, Bergmark, Seger, Dahl, Milleskog

I Jönköping Södra har Jildefalk haft en tuffare tid hittills. Resultaten och prestationerna har inte riktigt klaffat. Under de första omgångarna av 2022 är känslan att Jildefalks framtid i klubben avgörs. Då är det inte så roligt att börja premiären med en ledning två gånger som slutar i förlust med 2-3 mot AFC Eskilstuna. En match som innehöll en del individuella misstag och ett mittfält som hade svårt att ta kontroll över matchen. Backlinjen spelar också med mycket risk vilket AFC kunde utnyttja i denna match. Däremot ska sägas att Södra har en intressant trupp och många poängspelare offensivt både i elvan och på bänken.


Truppstatus: Daniel Ljung skadad. Elvan senast:

Amos
Ben Lamin, Crona, Rodeblad
Edqvist, Barny, Maric, Moenza
Gwargis, Nikolic, Book

Jakobsson, Löfkvist, Strandsäter, Degerlund, Nordström, Hamidovic, Fendrich

Som jag var inne på i inledningen av texten så brukar ångestmatcher betyda underspel. Men här är två framtunga lag med en defensiv som inte har fungerat ännu. Jag tror vi får se en underhållande match på Behrn Arena där den frejdiga offensiven i Örebro SK och Jönköping Södra lyckas skapa tillräckligt med oreda för minst ett mål vardera.

Spel: Båda lagen gör mål till 1.80 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip