Under 2,5 mål tas i ÖSK-Kalmar FF.

Två välorganiserade lag som normalt bjuder på väldigt lite. Axel Kjäll har styrt upp Örebros defensiv jämfört med tidigare säsonger och det är svårt att bryta ner laget. Till den här matchen är Hines-Ike tillbaka efter avstängning, villket öppnar för en ordinarie backlinje igen. Offensivt hänger väldigt mycket på Besara och Igboananike. Den senare är som vassast när han får kontra och utnyttja omställningsytor. Räknar med att Kalmar FF står lågt här - vilket gör ÖSK-forwarden mer ofarlig.

Kalmar FF skapade knappt något av värde mot BP senast. Laget är tunga hemma på Guldfågeln, men på konstgräs har laget av tradition svårare. Känslan är att ingen offensiv spelare är särskilt formstark och laget lär återigen fokusera på fasta situationer. Viktor Elm ska lufsa upp på varje offensivt inkast och hörna - vilket drar ner på tempot och förstör rytmen i matchen. Samtidigt är Kalmars defensiv välorganiserad. Samtliga spelare jobbar hårt för varandra och de har ofta många spelare på rätt sida. Fyra nollor har det blivit hittills och i enbart två matcher har de släppt in mer än ett mål.

Tycker också bägge lagen är bland de mer försiktiga vid ledning. Det är inte lag som öser på och går hårt för att trycka in ett till mål precis. Inte heller gamblar de vid underläge, det är snarare så att de fortsätter mala på systematiskt för att nå en kvittering.

Ser framför mig en matchbild med rätt mycket kamp mellan två lag som inte vill bjuda på något. ÖSK har två raka förluster medan Kalmar FF kommer från en mycket svag match mot BP. Tror att 0-0 kan stå sig en bit in i matchen och under 2,5 mål känns som en bra startposition att utgå från.

1/2-0 ÖSK eller 1-1 ligger nära till hands i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip