Påskdagen bjuder på fyra allsvenska matcher, av vilka vi ska rikta oss in på Örebro - Östersund.

Örebro har öppnat relativt starkt, i jämförelse med tidigare år, och skulle ha haft full pott om det inte vore för två försvarsmisstag i senaste matchen borta mot AFC Eskilstuna (2-2). Nog för att Eskilstuna spelade bra, men första målet var en ren bjudning efter en riskabel hemåtpass av Nordin Gerzic och det andra målet var det en feltajmad försvarslinje samt målvakt Oscar Jansson som totalt felbedömde situationen. Trots tuffa tapp i Robert Åhman-Persson och Crespo Kamara, tycker jag tränare Axén fått en fin balans på sitt lag och jag är svag för snabbe Igboananike på topp.

Östersund kommer med två segrar mot IFK Norrköping i bagaget, dels i Allsvenskan (1-0) och i cupfinalen (4-1) - båda spelade i Jämtland. Graham Potter har verkligen fått ut max från sina spelare, vilket är imponerande men inte överraskande att se. Nu kan de ha fullt fokus på Allsvenskan, åtminstone fram till Europa League-kvalet, där ordförande Daniel Kindberg öppet deklarerat att de vill åt en CL-kvalplats. Laget kommer i gott självförtroende och likt Örebro är det lugnt på skadefronten, bara Fouad Bachirou har dragits med en blödning tidigare i veckan.

Det är en öppen match rent resultatmässigt och därför fokuserar jag istället på hörnspel, där jag finner värde i över 10.5 hörnor som erbjuds till @2.02 av Unibet . Båda lagen står för en snabb offensiv med snabba kantspringare, vilka är oftast via anfallen inleds med. Än sålänge har Örebro passerat linan i båda matcher, och ÖFK i två av tre fall (inklusive cupfinalen). Båda har också släppt otroligt mycket hörnor i sina matcher vilket jag redogör nedan;

Örebro - Jönköping 4-7 = 11
AFC - Örebro 12-5 = 17

Halmstad - Östersund 4-9 = 13
Östersund - Norrköping 5-5 = 10
Östersund - Norrköping (finalen) 4-12 = 16

Som ni märker är det är det respektives motståndare som haft övertaget i hörnstatistiken, bortsett HBK-ÖFK, vilket gör att spelbolagen sätter 10.5 till drygt 2 gånger degen, men jag ser inte att trenden skulle brytas av i kommande match. Örebro och Östersund är som vi är inne på, spelande, offensiva lag som gärna går till anfall och inte ligger lågt, vi lär bjudas på en frejdig offensiv i 90 minuter.

Glad påsk!

This is the stats tab
This is the post tip