Derby i Superettan och gratismatch inför välfyllda läktare. Det här blir något att se fram emot för Superettanälskaren! Mitt speltips är båda lagen gör mål.

Senaste möten
Västerås SK - Örebro SK 3-0

SUPERETTAN
2. Västeras SK 19 13 3 3 32:15 17 42
11. Örebro 19 4 9 6 20:23 -3 21

ÖSK hemma
10 3 6 1 10:4 6 15

Formen
O, O, V, F, V

Senaste matcher
Gefle - Örebro 2-1

Senaste SE-elvan:
Eskelinen - Crona, Hultqvist, Andresson - Valgeirsson, Seger, Shlimon, Walker, Larsson - Kroon, Holmberg

Tyresö - Örebro 1-2 (Svenska Cupen)

VSK borta
10 7 0 3 18:12 6 21

Formen
V, V, V, F, V

Senaste matcher
Utsikten - VSK 4-0

Senaste SE-elvan:
Fagerström - Magnusson, Nsabiyumva, Douglas - Gefvert, Ask, Edlund, Åslund - Johansson, Sandberg, Diabate

Avstängd: Sandberg

Örebro Syrianska - VSK 0-3 (Svenska Cupen)

ÖSK har höjt sig

Örebro SK bjuder in till publikfest när rivalen Västerås SK kommer på besök. Om vi zoomar ut så har ÖSK haft en riktigt kass vårsäsong, där det spelmässigt ofta sett helt okej ut, men där man fallerat i de båda boxarna samt att målvaktsspelet inte varit på tillräckligt hög nivå.
Sommarfönstret har dock gjort lite skillnad när det kommer till offensiven. Kalle Holmberg och Samuel Kroon in är två riktigt bra nyförvärv där den förstnämnda verkligen kommit i målstim. Målet mot Gefle senast (torsk 1-2) var ett riktigt fint strikermål där han möter Walkers inlägg perfekt. Den duon tror jag kommer göra att ÖSK till slut klarar kontraktet ganska säkert. För tittar vi på tabellen nu är det viktiga poäng på spel även för dem. Man har faktiskt bara en poäng tillgodo på GIF Sundsvall som är på översta av de två negativa kvalplatserna. Mot Gefle senast var det att man blev för låga och för dåliga på att försvara egen box igen. Ledningsmålet kanske kom lite för tidigt, så försvarsspelet talar emot ÖSK här. Samtidigt som anfallsspelet definitivt kan såra även seriens kanske bästa defensiv i VSK.

Gästerna hade inte förlorat sedan Trelleborg borta den 27 maj innan matchen mot Utsikten. Och den avgjordes mer eller mindre av Sandbergs röda kort i mitten på första halvlek. Innan dess så hade Åslund ett gyllene dubbeläge som räddades av Utsiktens målvakt. Så kan det gå, i stället rasade målen bakåt när Utsikten trummade på och VSK tappade glöden. Nu blir det intressant att se hur VSK agerar. Om trean Gais vinner sin match och VSK torskar här så skiljer det faktiskt bara sex poäng mellan lagen - och kvalplats är ju att se som en förlust för VSK i det här läget. Kalle Karlssons mannar har värvat friskt i sommar och truppen är både spetsig och bred, så jag tror inte man kommer falla ihop i det långa loppet. Däremot är det här en lurig match inför ett taggat hemmalag och inför storpublik. Jag tror vi kommer få se mål i båda riktningarna.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.71 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip