Vårsäsongen ska stängas när Örebro Syrianska tar emot formstarka Sollentuna FK.

ETTAN NORRA
8. Sollentuna 13 6 1 6 25:19 19
10. Örebro Syr. 13 5 1 7 13:18 16

Örebro Syr hemma
6 1 1 4 4:9 4

Formen
F, F, V, F, V

Senaste match
Motala - Örebro Syrianska 1-2

Dyplin - Kalabane, Bindelöv, Youle, Drinic, Ibrahim, Ajdarevic, Ingves, Gustafsson, Mushitu, Josefsson

Sollentuna borta
6 2 0 4 10:8 6

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Sollentuna - Stocksund 3-1

Blumenthal - Persson, Royo, Bruzelius, Käck, Stenstrand, Gunan, Engberg, Tesfai, Khalil, Soelberg

Inget krut att spara på

Sollentuna är det formstarka laget av dessa två. Samtidigt tror jag att det är motstånd som Sollentuna i backspegeln haft lite svårt för. Örebro Syrianska kan vara lite jävliga att möta i form av fysiskt spel och attityd. Hemmaspelet har varit oväntat svagt på Mellringe i Örebro så det talar emot hemmaseger. Rent kvalitetsmässigt tycker jag att det här känns jämnt på förhand men där gästerna har varit jämnare på slutet och tagit tre raka segrar: 1-0 mot Vasalund, 3-2 borta mot Sandviken och 3-1 mot Stocksund. Örebro Syrianska kommer själva från 2-1-seger borta mot Motala, innan dess tre raka 0-1-förluster i serien mot FC Stockholm, Karlstad och Vasalund.
I hemmalaget saknas Mohamed Youla medan Sollentuna kommer utan avstängningar. 1-1 i motsvarande möte i fjol medan Örebro Syrianska vann med 2-1 på Sollentunvallen.
I tabellen ligger man rätt lika och ingen av dessa två klubbar hade förväntningar om något annat än att vara ett mittenlag. Här kommer jag ändå spela gästerna med säkerhetsbältet på då kryss inte är uselt för något lag. Anledningen till det är att Sollentunas offensiv verkligen har lossnat efter att ha varit väldigt trubbig i början på säsongen. Tesfai, Khalil, Dejane, Sandén har alla kvalitet framåt som man visat på sistone och det finns rimliga spelare att slänga in från bänken i offensiven också. Bruzelius och Royo är båda försvarsspelare som kommer kunna spela högre upp i framtiden och som varit bra på slutet.

SPELTIPS
Jag spelar Sollentuna asian hcp 0 1.98 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip