Ettan Norra på schemat och möte mellan Örebro Syrianska och Hammarby TFF.

ETTAN NORRA
3. Örebro Syr. 3 2 1 0 8:4 7
11. Hammarby TFF 3 1 0 2 3:5 3

Örebro Syrianska hemma
2 1 1 0 5:3 4

Formen
V, V, O

Senaste match
Örebro Syrianska - Karlstad 2-2

Dyplin - Franssila, Bindelöv. Drinic, Hernandez, Gustafsson, Lamu, Kocadag, Karlsson, Cissoko

HTFF borta
1 0 0 1 0:1 0

Formen
F, F, V

Senaste match
HTFF - Piteå 3-2

Selin, Diaby, Adjei, Engdahl, Svanberg (rött kort), Georges, Hammar, Collander, Hofvander, Harabi, Erabi

I fjol klarade sig Hammarby TFF med nöd och näppe kvar i Ettan Norra. Har Bajen lärt sig läxan? Ja, det är väl den stora frågan men jag tycker ändå att man går in i den här säsongen med lite större ödmjukhet som klubb. I laget finns exempelvis en fin spelare som Fredrik Hammar (ex Brentford, Akropolis) som stabil punkt och senast lirade Dennis Collander (yes, Bajenvärvningen från Örebro) i första halvleken. HTFF vände underläge 0-2 till seger 3-2 - trots en man mindre! - mot Piteå och därför bör ju självförtroendet vara gott inför matchen mot Örebro Syrianska.
Hemmalaget står som favorit i matchen och sett till tabell och hemmaplansfördel så absolut. Men jag tror att HTFF kommer bli bättre och bättre med tiden, det blir ofta så med unga spelare, och att de har en bättre chans än oddset visar. HTFF trivs som bäst på konstgräs och har matchavgörare som Bayere som hoppade in senast och stänkte dit ett läckert mål.
Örebro Syrianska har öppnat säsongen väldigt fint. Slog seriefavoriten Sandviken i premiären med 3-1, en stor skräll, och sedan lokalkonkurrenten Forward med samma siffror. Nu senast fick man 2-2 mot en annan satsande klubb i Karlstad. Det här är en match som Örebro Syrianska kommer förvänta sig att vinna och jag tror att man kan underskatta det snabba Bajenlaget här och åka på säsongens första förlust. Ludvig Svanberg avstängd i HTFF.

SPELTIPS
Jag spelar HTFF draw no bet till 2.20 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Nu går vi för 13 rätt på Stryktipset!





This is the stats tab
This is the post tip