Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.75 hos Betsson

_________

Sista matchen i omgång 14 av Superettan och med den jämna tabellen så är det av allra högsta grad viktigt med poäng för att skapa andrum i bottenstriden. Hemmalaget Örebro befinner sig nu på nedflyttningsplats men har spetsat till truppen med Kalle Holmberg medan Trelleborg varit väldigt ojämna under hela våren men hade en bra avslutning innan uppehållet.

Örebro
Senaste match:
Örebro - Öster 1-1
xG 1.21 - 0.55
Skott/Skott på mål
14/5 - 8/2
Hemmalaget gör på det stora hela en riktigt bra insats mot topplaget Östers IF. Första halvlek kommer man visserligen inte upp i sin nivå, men Öster skapar å andra sidan inte så mycket heller. I den andra halvleken kunde det verkligen blivit tillräckligt med utdelning för att se Örebro ta hem alla poängen. De fick dock nöja sig med en poäng och mycket att ta med sig. Det var en härlig press, intensitet och flertalet målchanser som skapades.
Noel Milleskog fick avsluta med ett mål innan han lämnar för Djurgårdens IF. Medan ersättare Kalle Holmberg må vara matchotränad men kommer bidra framöver med mycket energi och erfarenhet.

Trelleborg
Senaste match:
Trelleborg - Utsikten 0-3
xG: 0.28 - 0.45
Skott/Skott på mål
6/1 - 9/4
Ytterst svag insats av Trelleborg som inte alls kommer upp i sin nivå trots hemmaplan och gräs. Det kändes genomgående som Utsikten var betydligt mer energiska och var både etta och tvåa på bollen. Ska dock sägas att målchanserna som Utsikten får utdelning på är ändå rätt så häpnadsväckande vilket visar lite grann på xG:n också. Andra målet är ett långskott som Kristensen bör ta medan det tredje målet är ett rent klassmål som Skoglund inte gör om många gånger. Trots det så skapas det för lite framåt för Trelleborg i matchen som vanligtvis har en rätt så frejdig offensiv.

Avstängda:
Två viktiga spelare för Trelleborg i form av Felix Hörberg och Nicolas Mortensen.

Öppnare matchbild från början till slut när Örebro ska försöka få fart på offensiven

Trots tabellpositionen hos de båda lagen så finns det inte direkt någon försiktighet. Det brukar ofta svänga i matcherna när lagen spelar under säsongen där bland annat Trelleborgs försvar varit allt annat än godkänt. Medan den senaste hemmamatchen för Örebro var ett stort kliv framåt med skapade målchanser och ett annat typ av självförtroende. Visserligen kommer Milleskog att saknas för Örebro med sin smartness och rörlighet. Men att förvalta målchanserna är Holmberg minst lika bra på och han kommer kunna få fast bollen på ett annat sätt i offensiven. Tror på en öppnare matchbild här mellan två lag som inte kan stänga ner matcher och ändå besitter en hel del fart i offensiven. Hoppas på en tempostark match med utdelning i båda första och andra halvleken.

Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.75 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip