ÖIS tar emot AFC Eskilstuna på fredagen.
Mitt speltips: Rak seger på ÖIS. Bethard eller FastBet .

Örgryte ligger en poäng före, men båda lagen har för långt upp till toppen för att det ska vara aktuellt. Samtidigt är det en bit ner till bottenplatserna, så det här är en mittenmatch där mycket nog kommer handla om motivation och att vara påkopplade. En gång om året tills Dawit Isaak är fri spelar ÖIS Dawitmatchen, en manifestation för demokrati och pressfrihet. Alltid lite av en mobilisering med lite extra folk på läktarna. Kanske kan det ge någon extra procent bränsle för hemmalaget här när nian mot tian i tabellen möts.

AFC har varit ett helt annat lag hemma jämfört med borta. Tagit 24/26 poäng hemma på konstgräset och har ännu inte vunnit på resande fot. Ingen tillfällighet - prestationerna och den underliggande statistiken har varit betydligt sämre på bortaplan. Här saknar de Manns och Lushaku, två av spelarna som spelat mest den här säongen. Tidigare under säsongen var Ahl-Holmström het, men nu har det gått en tid sedan han gjorde mål. Utöver honom är det rätt tunt.

ÖIS saknar avstängde Dahlqvist, men har hyfsad täckning på den positionen. Aílton Almeida och Hannes Sahlin som saknades senast återkommer dock. Har ryckt upp sig rejält efter EM-uppehållet och i skrivande stund har de sju matcher utan förlust. Senast fick de med sig ett starkt kryss mot serieledaren IFK Värnamo på Finnvedsvallen.

Två lag där det över tid inte skiljer sig mycket. Då värderar jag in hemmaplansfördelen för ÖIS och till såhär högt odds väljer jag att backa dem. Tror de har bättre chans än oddsen säger mot ett bortatamt AFC.

Speltips: Örgryte vinner.

This is the stats tab
This is the post tip