AIK gästar Örgryte på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Gnaget inledde cupspelet med att kryssa mot J Södra, 2-2. Ställs nu mot ett annat förmodat topplag i Superettan. Måste nog vinna här om drömmen om avancemang ska leva vidare. Och AIK ska ju satsa på cupen den här säsongen är det sagt - då det är lagets biljett ut i Europa. Insatsen mot J Södra var inte bra. Tydligt att det finns mycket att jobba på för laget, som ska försöka spela in ett nytt, offensivare, spel den här säsongen. Saknar en del spelare:
Bahoui, Kolbeinn Sigthorsson och Granli bland andra.

Borde väl trots det ha spets och kvalitet nog att göra mål mot ett ÖIS som inte imponerade i sin öppningsmatch, 3-0-förlust mot Kalmar FF. Mot bakgrund av det resultatet beöver även Örgryte vinna här för att ha chans att gå vidare. Är dock beroende av att ta sex poäng och dessutom få med sig andra resultat, så chanserna är väl rätt små för deras del. Även Örgryte saknar en del spelare och gjorde som sagt en rätt svag insats mot Kalmar förra helgen. Skapade väldigt lite av värde och hade bara ett skott på mål. I de här tidiga cuprundorna är det dock inte ovanligt med ganska stora skillnader i kvalitén på prestationerna. Ganska återkommande att lag som öppnar svagt står för en reaktion och gör det betydligt bättre i nästa omgång och vice versa. Ska kunna bättre än vad de visade mot Kalmar tycker jag. Får nu en skön match mot ett allsvenskt topplag på hemmaplan - har verkligen allt att vinna och jag väntar mig en förbättrad prestation.

AIK lär fortsätta med sin ambition att spela in ett offensivare spel. Tycker J Södra-matchen och ett par träningsmatcher visat att laget är rätt sårbara defensivt. Är inte den där defensiva maskinen Norling drillat tidigare. Med tanke på utgångsläget i gruppen tror jag på en rätt öppen match med två lag som går för det. AIK är rättmätiga favoriter och ska inte gå mållösa, men kan se även ÖIS få en del chanser här.

1-2?





I

This is the stats tab
This is the post tip