Speltips:
Båda lagen gör mål till 1.70 hos bet365

_______

Väldigt viktig match för Örgryte som efter en bra period på tre raka vinster och fem raka utan förlust efterföljdes av fem raka förluster som man nu är uppe i. Frågan är bara vad som hänt? Visserligen har det mycket med självförtroende att göra men nu efter uppehållet så har man åkt på 4-1 mot Brage med en spelare mer, en tappad match mot Helsingborg där man länge hade ledningen och nu senast förlust mot bottenlaget Skövde AIK. Denna match är inte direkt lite press på axlarna för laget. På besök kommer återigen Brage som säkerligen kommer med en bra känsla just när det gäller att spela mot Örgryte, men som själva också haft två förluster efter den matchen.


Örgryte
Senaste match:
Skövde - Örgryte 2-0
xG: 1.15 - 1.7
Skott/Skott på mål
9/5 - 21/4
Otroliga missar av Örgryte och målchans på målchans. Men det vill sig inte för Örgryte som redan efter någon minut jobbade i uppförsbacke när Skövde gjorde mål på sitt patenterade inkast. Visserligen fanns flera chanser till kvittering men istället gav man bort 2-0 och då var helt plötsligt matchen över. En riktig missräkning för Örgryte vars form oroar.

Brage
Senaste match:
Brage - Östers IF 1-2
xG: 0.95 - 1.11
Skott/Skott på mål
8/3 - 12/5
En relativt jämn match mellan två lag som lite tog ut varandra. Det saknades inte direkt chanser och det var allt emellan stolpskott, ribbskott och räddningar på mållinjen. Brages kvitteringsmål skulle dock komma på en bra slagen frispark av Redenstrand i målvaktens hörn. Det såg också ut att bli 1-1 i matchen men med bara fåtal sekunder kvar kunde Öster göra 2-1 efter en slumpartad långboll från målvakten Prekovic. Surt för Brage som också börjar känna ett poängbehov.


Avstängd:
Jonathan Drott (Örgryte)

Örgryte återfår Hady Saleh Karim från avstängning. Örgrytes bästa kreatör i offensiven.

Stora ytor att vänta återigen när Örgryte behöver gå för seger

Det råder nu stor press på Örgryte som här behöver en seger på hemmaplan. Offensivt har man fortsatt skapat mycket men där effektiviteten måste förbättras. Däremot så har defensiven sett svajig ut på sistone. Nu ställs man mot en frejdig offensiv med flertalet alternativ som lär kunna skapa en del oreda hos Örgryte. Ska dock nämnas att i senaste matchen lagen emellan så var faktiskt Örgryte betydligt bättre innan utvisningen kom och det var först med decimerat manskap som alla ytor skapades för Brage. Tror dock det finns goda möjligheter för en chansrik match här när Örgryte måste gå för seger och Brage kommer få sina kontringsmöjligheter som de behöver för att få utdelning. Båda lagen gör varsitt mål på Gamla Ullevi?

Speltips:
Båda lagen gör mål till 1.70 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip