Örgryte tar emot Brage i en match mellan två segersugna lag. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Örgryte - Brage 1-1
Brage - Örgryte 4-1

Superettan
6. Brage 2 1 1 0 2:1 1 4
14. Örgryte 2 0 1 1 1:2 -1 1

Örgryte - Utsikten 1-2
Oddevold - Örgryte 0-0

Gustafsson - Svensson, Azulay, Faye - Dahlqvist, Mujanic, Sadiku, Paulson - Sana, Sylisufaj, Bärkroth

Brage - Varberg 1-0
Helsingborg - Brage 1-1

Frodig - Weilid, Zetterström, Ågren, Redenstrand - Arvidsson, Berggren, Sletsjoe, Tot Wikström - Nyarko, Camoes

ÖIS letar och letar

Örgryte hade en hemsk säsong 2023 och höll på att åka ur, men klarade sig i kvalet mot Nordic United. Ett sent tränarbyte och taktiska ändringar fick laget att göra det sista som behövdes för att överleva i Superettan. I år är tanken att vi ska få se ett nytänkt ÖIS med tydligare idéer och bättre struktur och stabilitet. Försäsongen var i stort lovande men seriestarten har varit ett fall tillbaka. Torsken i premiären mot Utsikten var inte usel men heller inte orättvis. ÖIS gick lite i fällan kan man säga och var svaga i eget straffområde.
Bortamatchen mot Oddevold gav en poäng (0-0) men där hade man lite flax i kombo med bra målvaktsspel.
Jag tror att ÖIS kommer att komma igång förr eller senare. Truppen har ändå något, Sana kommer göra laget gott tror jag, och tränare Andreas Holmberg är skicklig. Nu möter man dock ett väldigt bra motstånd i mina ögon.
Brage har något spännande på gång med många spelare som gör sitt andra- eller tredje år i klubben och således kan laget och nivån i Superettan.
Brage har inlett seriespelet piggt. Seger med 1-0 mot ett namnstarkt Varberg och 1-1 borta mot Helsingborg. En match man höll på att vinna men där krysset nog var mest rättvist. Jag tror att Brage kan komma till Gamla Ullevi och göra dagen sur för ÖIS. Anfallsduon med Nyarko och Camoes känns ännu mer spetsig i år och Brage står inte och faller med särskilt många spelare på mittfältet eller i backlinjen, utan konkurrensen är god vilket summa summarum talar för en bra säsong.

SPELTIPS
Jag spelar Brage draw no bet (pengarna åter vid oavgjort) till 1.75 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip