Två lag på samma poäng men där jag tror att hemmaplansfördel och offensiv spets blir avgörande den här kvällen.

Förra mötet
Degerfors - Öis 0-1

Superettan
6. Örgryte 25 10 7 8 42:34 37
7. Degerfors 25 10 7 8 37:38 37

Öis hemma
12 6 2 4 23:15 20

Formen
O, V, F, V, V

Senaste match
J-Södra - Öis 2-2

Degerfors borta
12 5 3 4 17:21 18

Formen
F, O, V, O, O

Senaste match
Degerfors - Varberg 0-1

Varken Öis eller Degerfors har jättemycket att spela för. Samtidigt ingen press på sig själva heller. Det tror jag talar för Örgryte. Laget trodde själva och fansen hoppades. En magisk vårsäsong såg ut att räcka till åtminstone topp 3, men sen kom en rejäl svacka. Avståndet till topp 3 blev allt för stort under perioden där stjärnan Diego Montiel saknades eller inte levererade. Han var givetvis inte ensam om att tappa formen utan det var en kollektiv kollaps. Kryssen hopades på rad och tåget gick. Men på sistone har det sett bättr ut igen. Tre segrar på fem senaste. Två raka hemmasegrar 1-0 mot Öster och 4-1 mot Brage. Senast 2-2 borta mot ett vilt kontraktskämpande J-Södra (2-2). Rätt så bra truppläge här.

Degerfors? Tappat kvalitet sen Sargon Abraham gick till IFK Göteborg. Spelar en trevlig fotboll och alla vet vad som ska göras. Men nu är det Björndahl det ensamt hänger på för målproduktionen. Gediget lag men som nu känns tunna framåt. Torskade senast hemma mot Varberg (0-1) och en sämre trend med en seger på sex senaste. Ett par fina kryss mot Helsingborg, AFC och Gais - alla dock på hemmaplan. En del tveksamheter inför kvällens match (se nedan).

Öis:

David Engström är fortfarande inte redo för spel efter sin ansiktsskada. Även Allan Mohideen och Jesper Jörnvik saknar på grund av småskavanker. Tillbaka i truppen är däremot Daniel Sliper efter sin avstängning.

Truppen Målvakter 1. Stojan Lukic 12. Oskar Blank Försvarare 3. Kalle Lindblad 5. Anton Lans 6. Hannes Sahlin 18. Jacob Ericsson 22. Filip Almström Tähti 29. Danny Ervik Mittfältare 7. Daniel Sliper 8. Jakob Lindström 9. Simon Nilsson 10. Dida Rashidi 14. Daniel Paulson 20. Diego Montiel 27. Lars Fuhre Mendonca Anfallare 11. Gabriel Altemark Vanneryr 15. Gustav Ludwigson

Degerfors tränare Stefan Jacobsson till klubbens hemsida:

Hur känns det i truppen efter förlusten sist mot Varberg?

Det har varit lite så och så, hela veckan har kantats av sjukdomar. Vi har haft fyra spelare som insjuknade direkt efter matchen mot Varberg, men det är bara att göra det bästa av situationen. Alla är tillbaka i träning idag, det är bara DeBruin som egentligen redan var ett frågetecken inför Varbergsmatchen, då han inte kände sig bra. Men vi chansade ändå med honom och det gick ju inte så bra. Så han har varit sjuk under en hel vecka och gör sin första träning idag. Däremot så är Josef Ibrahim i träning efter sin känning i lårmuskeln och så även Oliver Nilsson som har tränat för fullt den här veckan. Det är nu bara Alan Asaad och nu även Andreas Jansson som åkte på en bristning under U19 matchen igår som inte är aktuella tyvärr.

SPELTIPS
Jag tycker Örgryte känns snäppet vassare offensivt och med uppåtgående formkurva/hemmaplansfördel blir det raka ettan för mig. Spelas till 1.83 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip