Degerfors reser till Göteborg för bortamatch mot Örgryte på fredagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.90 hos bet365 .

Degerfors har inlett säsongen väldigt fint och bara en något sämre målskillnad gör att laget ligger efter Halmstad i tabellen. Har varit inne på det tidigare - tycker truppen är bra för den här nivån med rätt så fin bredd. Edvardsen, Johan Bertilsson, Dahlström, Gravius, Ortmark, Ayaz och Astvald är en skön mix av ungt/hungrigt ochrutinerat. Är det lag som ligger högst upp i expected goals-tabellen enligt min statistiktjänst. Skapar tillräckligt mycket för att göra typ två mål per match. Kommer till flest avslut i serien och är det lag med flest touch i motståndarnas straffområde per match också.

Även defensivt ser Degerfors bra ut. Kommer från tre raka 1-0-matcher där de släppt till rätt så lite. Frågan är om det är hållbart dock - jag ser Degerfors som ett bättre lag offensivt än defensivt.

Örgryte har jag varit ganska hård mot här ett par gånger. Inför säsongen målades de upp som en tänkbar uppflyttningskandidat. Men med en fjärdedel av serien spelad känns det ganska tydligt att laget snarare är ett mittenlag. En sån som Bergmark-Wiberg har inte tagit de kliv många säkert hoppades på - anfallaren är alltjämt mållös hittills. I stället är det alltjämt Aílton Almeida (35) som leder offensiven. Tycker ändå de borde kunna göra det något bättre offensivt sett till vad som finns i truppen. Vill vara ett offensivt balanserat lag som gärna har mycket boll. Kommer till rätt många avslut och är även ett av lagen som oftast har boll i motståndarnas straffområde. Så känslan är att de borde kunna omvandla lägen till faktiska målchanser bättre framöver.

Här tycker jag Degerfors blivit väl stora favoriter. De är helt klart ett av seriens bästa lag, men Superettan är en jämn serie där få lag kan vinna på beställning som favoriter. Tycker det är bra chans på att bägge lagen gör mål här och jag tror inte vi stannar på 1-1. Även om det är utan publik så är det ÖIS hemmaplan, tror de kommer försöka bjuda ypp och matcha Degerfors spelmässigt här. Då borde det vara goda förutsättningar för minst tre mål.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen. 1.90 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip