Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.72 hos bet365

___________________

Andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen där hoppet om avancemang redan är över för hemmalaget. Detta efter en överkörning av Degerfors som slutade i hela 5-0 mot stackars Örgryte. Förvånande också med tanke på att Örgryte haft fina resultat på försäsongen och sett riktigt stabila ut under det nya ledarskapet, som anslöt från ovan nämnda Degerfors IF. Nu gäller det att snabbt lära sig av matchen för nu väntar Elfsborg på Bravida Arena följt av derby mot GAIS. För gästernas del gjorde man jobbet hemma mot GAIS med en 2-0 seger, en skön känsla efter att träningsmatcherna slutat med bara förluster. Visserligen drar man inte så många slutsatser utifrån det men just det mentala för laget kan åtminstone betyda något i att kunna gå långt i cupen.

Tabell Grupp 2
Degerfors (+5) 3 p
IF Elfsborg (+2) 3 p
GAIS (-2) 0 p
Örgryte IS (-5) 0 p


Örgryte IS
Senaste match: Degerfors - Örgryte 5-0
xG: 4.24 - 0.99
Skott/skott på mål: 21/11 - 17/3
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 7 - 5
En match med mängder utav avslut, sanningen var väl att Örgryte ändå aldrig var riktigt nära att göra mål förutom vid ett tillfälle trots 17 avslut. Man kommer in helt fel till matchen där Degerfors får göra precis vad de vill och det hjälpte inte heller att unge målvakten Rahm hade en mardrömsinsats.


Elfsborg
Senaste match: Elfsborg - GAIS 2-0
xG: 2.15 - 0.88
Skott/skott på mål: 12/4 - 8/2
Possession(%): 42 - 58
Hörnor: 7 - 8
Elfsborg tog en välförtjänt seger där det till en början såg rätt så krampaktigt ut men ju mer matchen led så ökade hemmalaget tempot och kunde vinna matchen med 2-0 efter Abdullais mål i den 96:e matchminuten. Överlag var insatsen mycket lik föregående år och det känns som Elfsborg kommer att visa sig starka även under 2024 med sin trupp.

Liknande matchbild igen för Elfsborg där det öppnar upp sig i andra halvlek

Väntar mig ett mer påkopplat Örgryte IS här från start och välbehövligt publikstöd. De bör kunna hålla jämna steg till en början och väntar mig en låg backlinje och ett samlat lag. Elfsborg som gärna vill få sina ytor och dra upp tempot tror jag kommer få svårt till en början att luckra upp Örgryte. Däremot på Bravida Arena så blir det stora fördelar för gästerna ju längre matchen går, det går att driva upp tempot på underlaget och vi får se hur länge Örgryte orkar hålla jämna steg. Truppläget är detsamma som senast för hemmalaget och det är för svagt spelare för spelare. Det kommer gå fort på konstgräset och Elfsborg har individuell briljans som blir skillnaden när motståndet tröttnar, vilket vi även fick se mot GAIS. Elfsborg går in för seger till varje pris medan Örgryte nog är nöjda med om de gör en bättre prestation än senast och ser det mer som en försäsongsmatch. Tror det kommer öppna upp sig ju mer matchen går och att vi får se en väldigt öppen historia i den andra halvleken.


Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek till 1.72 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip