Örgryte vinner mot GAIS i derbyt?
Det tror jag. Raka ettan spelas.
Till 2.20 hos SpeedyBet .

Efter en tyngre period har Örgryte nu två raka segrar. 2-0 hemma mot Syrianska var faktiskt smickrande siffror, men nödvändigt att vinna. Följde upp det med att slå Brage borta med 1-0.
– Det är många som kan släppa ner sina axlar och börja tro igen, säger tränare Thomas Askebrand.

Viktigt för ÖIS säsong. Tycker de har stabilt lag som ska vara tillräckligt bra för att hänga på i toppen av den här serien. Nu smyger de med lite strax bakom och känslan är att de mycket väl kan hugga på direktplatserna snart. Får här klara sig utan Hannes Sahlin som är avstängd, men i övrigt ska truppläget vara rätt så positivt.
EDIT: Gustav Ludwigson, lagets poängkung, är krasslig och missade söndagens matchförberedande träning. Han är dock med i truppen och kan eventuellt spela ändå.

Tabellen:

6. Orgryte 12 5 3 4 17:14 18
11. GAIS 11 3 4 4 10:14 13

Gais då?
Att laget sålde Hamidovic (målkung i fjol) till J Södra inför seriestarten har visat sig bli ett stort tapp. Laget har gjort minst antal mål i serien nu, medan anfallsstjärnan pangat in sex mål för JS. Inte spelat match på två veckor och det lilla uppehållet har nog varit lägligt för deras del. Senast de spelade lyckades de nämligen tappa 1-1 till 2-1-förlust - trots att de spelade 11 mot 9 mot Varberg.

Dras dessutom med en hel del skadebekymmer:
"Alexander Angelin, Emil Wahlström, Andreas Östling, Niklas Olsson och Karl Bohm.
Samtliga har inför derbyt återfunnits på Gais skadelista.
Även Niclas Andersén är ett frågetecken.
– Han kan göra ett kortare inhopp, säger Gais-tränaren Bosko Orovic.
Det är med andra ord ett brandskattat Gais som ställs mot Öis på måndagskvällen."

Örgryte var en av seriefavoriterna inför säsongen och känns nu klart på gång formmässigt. Insatsen mot Brage var en av de bättre i år. Även om alla derbyn lever sitt eget liv är min känsla att ÖIS form är bättre än GAIS för dagen. Öisarna har inte vunnit ett derby mot GAIS på extremt länge. Tappade 4-2 till 4-4 i ett galet derby förra säsongen. Känns som att de på något sätt samlat ihop till en derbyseger nu.

Hemmaseger.

This is the stats tab
This is the post tip