Gais och ÖIS gör upp i ett derby på tisdagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. LeoVegas eller Expekt .

Derbydags i Göteborg alltså. Matchen spelas på Nya Ullevi. Lag tio mot elva i tabellen. Jämn match att vänta alltså.
Hemmalaget Gais har haft under 2,5 mål i tio av 13 matcher. För ÖIS är siffran åtta av 13. Två lag med rätt lågt målsnitt alltså och med tanke på att det alltid finns lite extra nerver och prestige i de här derbyna känns underspelet bra. Samtliga inbördes matcher både 2019 och 2020 gick under 2,5 mål.

Gais har framför allt haft problem med det egna målskyttet. Att Yarsuvat varit långtidsskadad är ett stort avbräck. Nu har han tränat, men lär knappast vara redo redan. Bara två lag har gjort färre mål än laget hittills. Saknar någon vass poängspelare där framme. Bakåt ser det okej ut även om succélånet Aiham Ouosou lämnat.

Örgryte är inte så mycket bättre framåt än Gais hittills. Ligger precis som sin stadsgranne lågt vad gäller expected goals. Fått fram en bra poängspelare i Zeljkovic (åtta mål hittills) som varit vass hittiills, men bakom honom är det rätt så tunt. Framför allt han Gais måste se upp med.

Matcherna mellan de här båda lagen de senaste åren har varit rätt sega och tajta. Tror det blir så igen med tanke på att det är viktiga poäng på spel i det här derbyt. Tror på bra chans för underspel, som känns som en bra startposition i matchen. Kan tänka mig att det kommer ticka 0-0 ett tag och vara en del ställningskrig inledningsvis.

1-1, 0-0 eller 1-0 till något av lagen känns som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip