Speltips: GAIS vinner matchen till 1.95 hos Betsson

________

Den hetaste matchen under denna omgång av Superettan. Det klassiska göteborgsderbyt mellan Örgryte som just nu kämpar för att undvika nedflyttning medan GAIS går med full fart mot de allsvenska placeringarna. Detta har verkligen potential att bli en fantastisk match med precis allt att spela för.

Örgryte
Senaste match: Jönköping - Örgryte 2-1
xG: 1.02 - 2.1
Skott/Skott på mål: 11/7 - 17/6
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 5 - 1
En match där Örgryte stängde som favoriter och även visade sig från en riktigt bra sida. Det var en väldigt öppen matchbild där det svängde rejält men Örgryte kändes betydligt vassare och bör ha fått med sig minst en poäng. Men detta är inte direkt Örgrytes säsong och man har inte direkt marginalerna med sig.

GAIS
Senaste match: Gefle - GAIS 0-6
xG: 0.34 - 4.55
Skott/Skott på mål: 3/1 - 26/12
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 4 - 9
Trodde på förhand att GAIS skulle få det tuffare här med sina avbräck inför. Däremot var inte Gefle direkt med från start när GAIS satte fart. Matchen speglades dock av det röda kortet som Gefle ådrog sig i den femtonde minuten, men likväl starkt av GAIS att fortsätta ösa på och göra hela sex mål(!!!).

Gamla Ullevi är mer GAIS hem denna säsong

Med alla poängtapp och den frustrationen som finns hos Utsikten ser nog GAIS verkligen sin chans att ta direktplatsen till Allsvenskan som såg bortkastad ut för längesen. I takt med den fina formen och målkavalkaderna har GAIS gått om i målskillnaden på Utsikten och har dessutom kvar att möta laget på hemmaplan i den sista omgången. Just nu skiljer det fyra poäng men en seger i derbyt och poängtapp för Utsikten i en tuff match borta mot ÖSK kan skapa fina förutsättningar. Nu börjar i alla fall spelarna se sådär formtoppade ut som de såg ut att vara tidigare, självförtroendet är stort igen och kreativiteten hos mittfältet är tillbaka. Dock är det ett tufft derby på schemat, håller själv Örgryte högre än nedflyttningsplaceringarna och spelmässigt är de ofta bra. Däremot är de så ojämna i sina prestationer och truppen har för få överraskningar i spelet. GAIS har däremot så mycket mer individuell spets och kommer nog att älska detta derby betydligt mer än Örgryte i detta skede. Tycker vi får ett fint odds på GAIS som gjort Gamla Ullevi till sin hemmaborg till skillnad från Örgryte som är sämst i serien på hemmaplan.

Speltips: GAIS vinner matchen till 1.95 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip