Örgryte är klar oddsfavorit inför tisdagens hemmamatch mot GIF Sundsvall. Men jag skulle inte räkna ut Giffarnas chanser att ta poäng här.

Superettan
10. GIF Sundsvall 7 3 1 3 10:12 10
14. Örgryte 7 0 5 2 7:10 5

Örgryte hemma
4 1 1 2 5:7 4

Formen
F, O, F, O, O

Senaste match
Örebro - Örgryte 0-0

Nilsson - Tagesson, Styffe, Haglind Sangre, Svensson - Paulson, Drott, Sadiku - Dahlqvist, Christoffersson, Saleh Karim

Giffarna borta
3 2 0 1 5:5 6

Formen
F, F, V, F, O

Senaste match
GIF Sundsvall - Helsingborg 1-1

Jonsson - Lundström, Lundgren, Blomqvist, Lindkvist - Simba, Pichkah, Andersson - Bengtsson, Engblom, Carström

Örgryte skriker efter tre poäng

Man lider lite med Örgryte måste jag säga. Laget har spelat bättre än vad det ser ut om man kollar tabellen och nu senast mot Örebro borde man nog ha åkt hem med tre poäng. Vad jag förstår är förtroendet intakt för Jeffrey Aubynn som är ny tränare för i år. Den förre ÖIS-spelaren har ett stöd internt och för hemmalagets del skulle tre poäng vara oerhört efterlängtat och en lättnad som skulle kunna få det att lossna. Man har gjort lite mål på slutet, bortsett nu senast, men det är där skon klämmer tycker jag. Försvarsmässigt har det bjudits till för mycket också men där finns ändå kvalitet för att stänga till bättre än vad som gjorts. Framåt är det främst Christoffersson som känns som en riktig målskytt. Karim och Dahlqvist duktiga yttrar men någon ska göra målen. Mittfältet med Drott, Paulson och Sadiku är rätt bra tycker jag men det är målskyttet som sagt.

Mot ett GIF Sundsvall med sisådär kvalitet i backlinjen och på målvaktssidan kan det mycket väl lossna. Samtidigt känns det inte som att Giffarna kommer gå mållöst från särskilt många matcher i år. Moonga Simba är en klasspelare en mot en men saknar det sista lilla för att komma upp i en stor poängproduktion. I alla fall just nu. Annars finns Engblom, Hallenius (som fått hoppa in sista matcherna och letar formen) samt ungtuppar som Bengtsson och Carström som visat framfötterna och har lite snabbhet. Jag tror att Giffarna kommer lägga sig på omställningar för att locka upp Örgryte, som alltid vill föra spelet på hemmaplan och det kommer passa Giffarnas offensiva spel där snabbhet finns i mängder. Sedan tror jag ändå att ÖIS kommer lyckas dyrka upp gästernas försvar för att göra minst ett mål bakom skakiga mittbackar (vilka det nu blir på tisdag) och målvakt i form av Jonsson.

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 mål i matchen och båda lagen gör mål till 2.00 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip