Viktigt, viktigt bottenmöte för både Örgryte och GIF Sundsvall. Här är mitt speltips 

Senaste möten
GIF Sundsvall - Örgryte 1-0
Örgryte - GIF Sundsvall 1-0

Superettan
14. Örgryte 11 2 3 6 14:18 -4 9
16. GIF Sundsvall 11 2 2 7 9:16 -7 8

ÖIS hemma
6 1 1 4 8:9 -1 4

Formen
V, F, F, F, V

Senaste match
Örgryte - Gefle 3-0 

Gustafsson - Azulay, Styffe, Faye - Svensson, Vindehall, Mujanic, Andreasson - Paulson, Sylisufaj, Abukar 

GIF borta
5 0 0 5 2:8 -6 0

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
GIF Sundsvall - Helsingborg 1-3 

Olsson - Jelassi, Oppong, Lindgren, Forsberg - Hudu, Manchon - Burman, Finey, Nordh - Engblom

Avstängd: Mujanic (Örgryte)

ÖIS spinner vidare?

Två lag som haft en blytung vårsäsong ställs emot varandra på Gamla Ullevi denna fredagskväll. 

Örgryte har spelat väldigt bra i delar av många matcher den här säsongen, men inte lyckats förvalta det. Man har tappat ledningar vid ett flertal tillfällen och släppt in dumdristiga mål som känns igen från fjolåret där man tvingades kvala sig kvar i Superettan. Något mentalt spöke har suttit kvar i spelartruppen och föreningen sedan dess, men kan det komma att vända nu?
Insatsen sist mot Gefle var övertygande. 3-0 var lika säkert som det låter tycker jag och man fick viktige anfallaren Sylisufaj i målprotokollet (drömmål) och en flygande start med 2-0 efter 23 minuter. 

– Vi är mycket bättre i vårt låga försvarsspel. Försvarar vår box bättre och ser till att de inte få in enkla bollar i vårt straffområde. I anfallsspelet är vi effektivare än tidigare och bra i våra omställningar, kommenterar huvudtränare Andreas Holmberg. 

Och det är exakt det ÖIS behövde få till och där man brustit så många gånger den här säsongen. Jag tycker att truppen är spännande, tränaren är bra men den mentala aspekten har spökat. 

Giffarnas vår har varit tokmörk resultatmässigt. Och inför förra matchen stod det dessutom klart att Douglas Jakobsen lämnar huvudtränarjobbet för att ta sig an assroll i Hammarby. Giffarnas spanske assisterade Ion Doros har tagit över rollen under våren ut men han fick ingen effekt mot Helsingborg. HIF gjorde mål på sina chanser och Giffarna var ineffektiva som vanligt. Jag är lite orolig för Giffarnas del då jag tycker att det brister i kvaliteten framåt och att det i sin tur gjort hela laget osäkert. Försvaret, som egentligen bör vara bättre än det varit, sett till prestationerna från dessa spelare under hösten i fjol - har varit skakigt. Man släpper in tidiga mål och mål på fasta. Jag tror tyvärr inte för deras del att det kommer bli någon större bättring innan sommaruppehållet. 

Ett ÖIS med nytt självförtroende och en het anfallare i Sylisufaj tror jag blir en för tuff nöt att knäcka för norrlänningarna. 

SPELTIPS

Jag spelar ÖIS att vinna till 1.85 hos Betsson (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip