Speltips:
X2 1.83 hos Unibet (testar även ett skapa spel med under 2.5 + X2)

_______

Det är en dyster form hos hemmalaget Örgryte medan den dystra formen hos gästerna Helsingborg är som bortblåst. Här har vi en oviss match att ta oss an när väldigt viktiga poäng står på spel i bottenstriden. Det lär vara ett stort självförtroende som Helsingborg kommer med till matchen medan Örgryte nog har en stor revanschlusta efter ett obegripligt resultat mot Brage i senaste matchen.

Senaste match:
Brage - Örgryte 4-1
xG: 1.8 - 2.44
Skott/Skott på mål
10/7 - 24/4
Ja, vad hände egentligen? Det är inte så lätt att förklara det. Örgryte spelade en bländande fotboll och tryckte ned Brage långt och det kändes som en tidsfråga innan ledningen skulle tas. När bollen inte ville in så gav Brage en ännu större möjlighet till tre poäng genom ett rött kort. Det röda kortet satte hjärnspöken hos Örgryte och Brage kunde göra både 1-0 och 2-0. Örgryte lyckades hämta sig lite grann men Brage satte spiken i kistan och vann med 4-1 efter att ha bjudits på alldeles för stora ytor.

Senaste match:
Helsingborg - Östersund 1-0
0.78 - 0.74
Skott/Skott på mål
9/2 - 8/1
Återigen en stabil insats av Helsingborg som hittat defensiven men som fortfarande lämnar en del frågetecken för offensiven. Benjamin Acquah såg däremot riktigt pigg ut och skapade en hel del oreda för Östersund. Det blev en väldigt skön seger där Helsingborg äntligen får lite medvind genom ett sent avgörande.

Helsingborg är på uppgång - tar ännu en poäng här?

Nu när Helsingborg börjar komma igång så vore det dumt att gå emot laget när de ändå har en hög nivå i sig. Visserligen kommer det ta tid innan de kan mäta sig med topplagen i serien men att kunna ta en poäng borta mot Örgryte ska inte vara en alltför stor utmaning. Örgryte har en väldigt tafatt offensiv medan Helsingborg enbart släppt in 12 mål. Gillar både underspelet och X2 här men störst värde just nu är på det senare, men jag testar även en liten slant på ett “skapa spel” med under 2.5 + X2.

Speltips:
X2 1.83 hos Unibet (testar även ett skapa spel med under 2.5 + X2)
This is the stats tab
This is the post tip