Speltips: Mål i båda halvlekarna spelas till 1.83 hos Betsson

_______________

Dags för omgång sex i Superettan att avrundas då Örgryte tar emot Helsingborg. Två lag som inledningsvis börjat säsongen trögt och huserar i botten av tabellen. Hemmalaget har ännu inte vunnit medan gästerna vann premiären men sedan dess har det stått still. De nya tränarna hos de båda börjar få det lite tuffare även om det ska sägas att spelarmaterialet inte direkt är högkvalitativt. I mitt tycke är det föga förvånande att lagen återigen huserar i botten av tabellen men än finns det tid för tränarna att få ut mer av spelarmaterialet och hitta den vägvinnande taktiken.


Örgryte
Senaste match: Örgryte - Öster 2 - 2
xG: 2.56 - 1.57
Skott/skott på mål: 17/5 - 16/5
Possession(%): 34 - 66
Hörnor: 7 - 12
Tufft möte på förhand där också gästerna kontrollerar matchen i stora drag sett till spelet. Däremot tycker jag att Örgryte skapar de hetaste målchanserna och lyckas såra Öster vid flera tillfällen med sin press. Ändå ett stort steg framåt i skapandet av målchanser och med farten i offensiven, däremot slarvigt att tappa en 2-0 ledning och något som fortsatt tynger det mentala.


Helsingborg
Senaste match: Helsingborg - Östersund 0 - 0
xG: 1.65 - 0.45
Skott/Skott på mål: 11/4 - 9/3
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 5 - 7
Även hemmalaget gör en bra insats här där Östersund kändes helt uddlösa och hade inte mycket att komma med offensivt. Det skapades tillräckligt med målchanser för att hemmalaget skulle få med sig tre poäng men effektiviteten saknades återigen.

Offensiven är lösningen på bottenstriden

Än finns tid för att vända säsongen och det står mycket viktiga poäng på spel här. HIF har ändå haft ett okej försvarsspel men där offensiven fortfarande ser ut som förra året med ett fåtal alternativ och svårt få till den sista tredjedelen. Har visserligen skapat mer målchanser och Taylor Silverholt står redan noterad för tre mål där de under föregående år hade sin bästa målskytt på enbart sex mål. Däremot gillar jag att de fortsätter tro på sina spelare och låter de spela ihop istället för att testa massa olika spelare på positionerna, det syns ändå mer och mer att de hittar relationerna och skapar alltfler målchanser.

För Örgrytes del finns offensiv kvalitet i Sylisufaj men bortsett från det finns det inte så mycket mer än så. Däremot har man mycket kreativitet att bygga vidare på med Sadiku och Mujanic på innermittfältet. Detta möte andas mycket ångest på förhand och det står så viktiga poäng på spel samtidigt som det ännu inte lossnat helt för något av lagen. Tittar man dock på senaste matcherna så har det lämnats många spelare ensamma i straffområdet på gott och ont och det har fokuserats mer och mer på offensiven. Även om inte sista tredjedelen fungerat ännu så skapas det målchanser så det räcker och blir över, tror även att detta möte kan spåra ur och bli en väldigt öppen matchbild.

Speltips: Mål i båda halvlekarna spelas till 1.83 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip