På Gamla Ullevi möts två lag vars säsonger sett väldigt olika ut. Hemmalaget fick, som alla vet, en mardrömsstart på säsongen där deras förstas seger kom efter hela tolv omgångar. Norrby däremot startade säsongen bättre, men har efter det haft väldigt svårt att få någon typ av kontinuitet i resultat och prestationer.

Båda lagen står efter 19 spelade matcher på 20 inspelade poäng, vilket gör detta till en oerhört viktig match för båda lagen i jakten på nytt kontrakt och att skapa lite luft ner till lagen nedanför.

Efter ÖIS första seger har kurvan pekat stadigt uppåt. På de efterföljande sju omgångarna har man endast en förlust, och är obesegrade de senaste sex omgångarna. Under början av säsongen var man väldigt ojämna och släppte in alldeles för enkla mål, och hade samtidigt ohyggligt svårt att skapa chanser och därefter konvertera dem till mål. Men sex obesegrade omgångar senare är tongångarna annorlunda i Göteborg. Morgonluft andas och vid en seger här har man fått fart på säsongen ordentligt.

Norrby har, till skillnad från ÖIS, haft det väldigt tufft på senare tid. Med endast 3 inspelade poäng de senaste sex omgångarna och utan seger står man i en negativ trend. Det finns absolut kvalité i Norrby som kan skapa problem för många lag i Superettan, men när formen är dålig är det svårt att få ut den kvalitén.
Att då komma till Gamla Ullevi och möta ett formstarkt Örgryte är nog inte den uppgift man hade önskat sig. I senaste omgången borta på Bravida Arena mot Utsikten räddade man en poäng efter en sen kvittering från Anton Wede i en match man nog ska vara nöjda med att ha fått med sig en poäng ifrån.

Utan större avbräck i ÖIS (Högerbacken Anton Andreasson avstängd) och med fin form ställt mot dålig form ser jag ett VÄLDIGT stort värde i ÖIS rak till hela 2.90 på bet365 . Krysset är inte helt omöjligt, men 2.90 gånger pengarna är alldeles för bra för att inte hoppa på!

This is the stats tab
This is the post tip