Speltips: Landskrona tar poäng (+0.5) till 1.75 hos bet365

________


Två formmässigt starka lag drabbar samman under tisdagen. Båda lagen står på 14 poäng med 10 spelade matcher och spelmässigt har det sett imponerande ut. Hemmalaget Örgryte började serien svagt med ingen vinst på sju inledande matcherna, laget fortsatte dock gneta på och tränare Aubynn ändrade inte på speciellt mycket utan resultaten började komma automatiskt med sitt spel. Nu är man helt plötsligt sjua i tabellen och stärkta efter tre raka seger varav en derbyseger. Gästerna Landskrona har verkligen imponerat på mig. De har genomgående spelat bra fotboll och blandar fint kombinationsspel med individuell briljans. Till denna match är viktige Diawara tillbaka från avstängning så nu får vi se honom tillsammans med Jebara som varit högklassiga tillsammans.

Senaste match: Landskrona - Trelleborg 1-1 (Expected goals wyscout: 2.38-0.84)
Skånederby där Landskrona genomgående gör en bra insats. Skapar mycket chanser via kombinationer och omställningar där Trelleborg lämnas lite väl ensamma. Nu var inte effektiviteten riktigt på plats men återigen visar Landskrona att de är att räkna med. Trots att de är unga och oerfarna så spelar de med ett sådant lugn och självförtroende att man blir riktigt imponerad.

Senaste match: GAIS - Örgryte (Expected goals wyscout: 1.15-0.70)
Göteborgsderbyt var välspelat inför en härlig publik. Som väntat var det mycket kamp och två lag som är riktigt bra i år. Örgryte börjar första halvlek bäst där de gång på gång lyckats återerövra bollen och skapa problem för GAIS som inte riktigt hinner ställa om. Det blev ett bra tryck stundtals och man hade 0-1 med sig till halvtid. I andra halvlek blev det logiskt att ligga mer kompakt och låta GAIS föra spelet där de inte lyckades komma närmre än en riktigt bra chans under sista minuten.


Örgryte har tre ordinarie spelare avstängda i Jonathan Drott, Erion Sadiku och William Svensson. Kännbara avbräck som är svåra att ersätta.

Landskrona håller hög kvalitet - blir en svår match för Örgryte med alla avstängningar

Med alla avstängningar för Örgryte blir det en hel del förändring i ett lag som haft riktigt flow senaste matcherna. Nu möter man ett Landskrona som varit bra under en lång tid och också kunde fått med sig mer ifrån både derbyt senast men också matchen mot Öster dessförinnan. Tycker gästerna håller en hög nivå och tror denna match blir svår för Örgryte att luckra upp en bra defensiv men också passa sig för Landskronas spetsspelare.

Speltips: Landskrona tar poäng (+0.5) till 1.75 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip