Ljungskile reser till Göteborg för bortamatch mot ÖIS på fredagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Seriens mest målglada gäng Ljungskile snittar 3.3 mål per match. 11/16 har innehållit tre eller fler mål.
Lite mer modesta ÖIS har haft över 2,5 mål i 7/16 och snittar 2,5 mål per match.
Motsvarande match på "vårsäsongen" slutade 3-2 till ÖIS.

Örgryte blandar och ger. Efter en svag start på säsongen har trenden varit okej senaste veckorna. Har sju poäng upp till J Södra, som har kvalplatsen. Ska MYCKET till att Örgryte ska blanda sig in i den kampen på allvar, men ska de göra det måste de vinna en sån här match.

På senare tid har de fått igång Bergmark-Wiberg. Han har avlastat brasseveteranen Ailton i målskyttet, vilket är välbehövligt. Fick under transferfönstret in Ndione på lån från Elfsborg. Anfallaren gör att laget har ytterligare ett alternativ att laborera med. ÖIS har gjort två mål i fyra raka hemmamatcher, vilket är ett bra facit.

Ljungskile har släppt in flest mål i serien. Intressant nog underpresterar de kraftigt sett till expected goals against. De "borde" ha släppt in 20 mål - de har släppt in 32. Men de har bjudit på enkla mål och givmilt målvaktsspel. Har nu fyra poäng upp till säker mark ovanför strecket - behöver börja plocka trepoängare snart. Så jag tror inte de kommer till en sån här match och går för 0-0. Offensivt ser det okej ut, med 20 gjorda mål och helt okej expected goals-statisitk. Finns en del vassa spelare som Westermark, Pekingbekantingen Vall, Brannefalk m.fl.

En bra dag skulle ÖIS kunna slå den här linan på egen hand. Men Ljungskile lär känna att de har bra chans här och jag tror de har bra chans att näta. 1-1 borde framför allt ÖIS vara allt annat än nöjda med så det borde vi inte landa på som slutresultat. Tror väl inte på fem mål som i våras, men tycker det borde vara bra chans att vi får se minst tre kassar här.

This is the stats tab
This is the post tip