ÖIS tar emot Norrby på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

Returmöte. De här lagen möttes i måndags. Då trodde jag på ÖIS, men var helt klart snett ute sett till hur matchen såg ut. Norrby var det bättre laget och tog ledningen i andra halvlek. När det stod 1-0 kändes det närmare 2-0 (vilket det till slut blev) än 1-1. Bra insats av Norrby, som såg vassa ut framåt. ÖIS kan betydligt bättre än de visade där.

Nya förutsättningar här då det är Ullevis gräs i stället för Borås Arenas konstgräs. Tycker väl den förutsättningengör det rimligt att ÖIS prisas upp som favoriter, men jag vågar inte backa upp någon 1x2 eller hcp-spel här. Väljer i stället BLGM-alternativet.

ÖIS kan väl inte göra en lika tam insats som senast? Ailton såg loj ut, Adam Bergmark-Wiberg kom inte loss på samma sätt som tidigare matcher och ingen annan tog vettiga initiativ. Hemma på Ullevis gräs har Örgryte dock gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna (0-0 i derbyt mot GAIS som på pappret var en bortamatch). Kan mycket bättre än vad de visade senast och har tidigare spelat bra mot dugliga lag som Degerfors, J Södra m.fl. Efter en svag start på Superettan har ÖIS känts på gång, fram till matchen senast då. Mållösa i två raka matcher - så här är det dags att näta.

Norrby skrapade ihop 2.84 i expected goals senast. De flesta chanserna kom i öppet spel, så 2-0-segern var odiskutabel. Innan ÖIS-matchen hade bägge lagen nätat i fem raka matcher för deras del. Tycker de såg vassa ut och i truppen finns ju fyra-fem offensiva spelare som håller okej klass för den här nivån. Ligger på övre halvan utan panik neråt - så kan komma till den här matchen med en rätt avslappnad "buda upp"-inställning snarare än ett "nu parkerar vi bussen"-tänk.

Ett revanschsuget ÖIS måste göra en bättre prestation än senast. Då ska de ha klart bra chans att näta mot det här Norrbylaget. Med tanke på hur vassa Norrby såg ut senast och att de nätat i sex raka matcher bör även dem ha bra chans att göra mål.

Speltips: Båda lagen gör mål.

This is the stats tab
This is the post tip