Speltips: Över 2.5 mål till 1.83 hos bet365

_______

Det är otroligt jämnt i bottenstriden och det är Örgryte mot Örebro som sätter igång omgången under fredagskvällen. Örgryte är i det största poängbehovet då man har fyra poäng upp till säker mark. Medan gästande Örebro har fem lag inom räckhåll men det gäller att ta treor för att kunna rycka ifrån.

Örgryte
Senaste match: Öster - Örgryte 2-0
xG:2.53 - 2.77
Skott/Skott på mål: 20/4 - 19/7
Hörnor: 10-6
Hemmalaget var rätt så klara favoriter och visade mycket mer effektivitet i straffområdet. Båda lagen skapade en hel del chanser och det kunde verkligen blivit match av det hela men då får man inte missa sådana öppna chanser som Örgryte gjorde. Det finns ändå en del i spelet att ta med sig och Örgryte fortsätter att ha en hög högstanivå men alldeles för låg lägstanivå.

Örebro
Senaste match: Örebro - Västerås 1-1
xG: 2.07 - 1.24
Skott/Skott på mål: 19/5 - 12/5
Hörnor: 8-3
Lite samma sak är det med Örebro. På något sätt har de verkligen fått fart på laget efter sina försäljningar av Milleskog och Dahl. Andra spelare har fått kliva fram och det är ett härligt go i laget. Första halvlek mot VSK var riktigt bra och även i andra halvlek fortsätter laget att skapa bra chanser. Hade verkligen kunnat bli en seger och det finns mycket att ta med sig ifrån matchen mot topplaget VSK.


Avstängd: Hampus Dahlqvist (Örgryte)

Övrigt:
Örgryte har gjort ytterligare en höstförstärkning i Edi Sylisufaj som lånas in från IK Sirius. Känns som ett intressant namn för ett lag som ska försöka ta sig ur bottenstriden.

Rasmus Bonde väntas bli utlånad till Örebro SK. Vänsterbacken som tidigare konkurrerade med Samuel Dahl om ett A-lagskontrakt i AIK kan alltså bli ersättaren här.

Uppdatering: Sent på deadline-day väljer Örgryte att släppa Hady Saleh Karim till J-Södra. Kanske blir det formationsbyte som gör att han inte får plats? I vilket fall som helst är det märkligt att förstärka en konkurrent som mycket väl också kan bli inblandade på allvar i bottenstriden.

Två lag som skapat många målchanser varje match och har mer kvalitet i offensiven

Poängskörden har lämnat mer att önska hittills efter uppehållet men spelmässigt känns det som båda är på rätt väg. Gillar bland annat Örgrytes offensiva värvningar medan defensiven hade behövts spetsas till något för att bli mer stabil. I Örebro fortsätter Kalle Holmberg att leverera och de skapar många målchanser varje match. Ångestmöten i botten brukar vara associerat med målsnåla matcher men med lagens spelstil och formation så tenderar det att bli lite väl offensiv balans. Tror vi får se en hel del mål här och överspelet känns givet.

Speltips: Över 2.5 mål till 1.83 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip