Örgryte:

Har varit en rejäl besvikelse så här långt och återfinns trots en rättnamnkunnig trupp på nästjumboplatsen med blott tio poäng på 13 matcher och endast två segrar i Superettan. Senast släppte ÖIS in fyra baljor och föll 3-4 borta mot Landskrona BoIS. Örgryte har släppt in alldeles för mycket mål, men offensiven har faktiskt sett ganska skaplig ut och inget lag på den nedre halvan har producerat fler mål framåt än göteborgarna gjort.

Efter bottenkonkurrenten Örebro SK:s seger under lördagen behöver Örgryte börja inkassera trepoängare för att inte bli allt för avsågat i botten och tappa mark till lagen ovanför strecket.

Skövde AIK:

Kommer till Gamla Ullevi med svag form och blott en poäng på de fyra senaste, även om man alltjämt befinner sig på säker mark med fem fler inspelade poäng än söndagens motståndare. Senast blev det förlust hemma mot Sandviken, 0-2.

Skövde är solida defensivt och släpper inte in särskilt många mål, men är samtidigt svaga offensivt där man gjort minst antal mål av alla i Superettan – blott 8 stycken.


Viktiga poäng på spel i bottenstriden

Det är viktiga poäng på spel på Gamla Ullevi, inte minst för Örgryte efter ÖSK:s seger mot GIF Sundsvall. Inget av dessa lag har imponerat, men Örgryte känns måhända lite på gång efter lite omkastningar i startelvan. Offensiven håller bra nivå och Örgryte både gör fler mål och har än namnstarkare trupp än vad som återspeglas i den svaga tabellpositionen. ÖIS har fyra pinnar på de tre senaste och bör se goda möjligheter till tre värdefulla poäng hemma mot ett formsvagt Skövde AIK: Raka ettan finns till 1,72 hos Coolbet .

This is the stats tab
This is the post tip