Dags för Örgryte att nypa en trepoängare nu. Rak seger spelas mot Syrianska.

11. Orgryte 10 3 3 4 14:14 12
12. Vasteras 11 2 6 3 9:10 12
13. Halmstad 11 3 2 6 10:13 11
14. Osters 11 1 6 4 8:12 9
15. Syrianska 10 2 3 5 10:18 9

Örgryte är en besvikelse såhär långt medan det varit mer väntat att Syrianska ligger där de ligger.
Men inför den här matchen kommer bra truppbesked från Örgryte:
"En trio spelare är tillbaka i truppen jämfört med senast, Oliver Stanisic, Gustav Ludwigson och Aílton är alla uttagna till truppen precis som Jakob Lindström som lämnade ett sent återbud senast."

Det där är inte vilka spelare som helst som återkommer. Framför allt Ludwigson har varit en av seriens bästa spelare. Är också Örgrytes bästa målskytt med fem mål hittills.

Formen hos ÖIS är bedrövlig med 0-2-4 senaste sex matcherna. Tycker dock att de fått för dålig utdelning under den här perioden, sett till hur matcherna faktiskt sett ut har de förtjänat mer poäng. Passande motstånd nu.

För även om Örgryte är en av flopparna i årets serie så har Syrianska tagit ännu färre poäng. Haft en vanlig stökvår:
Tidigare i maj fick huvudtränare Korosh Hatami sparken och samtidigt valde assisterande tränaren Tony Andersson att lämna laget på grund av tidsbrist.

Har väl inte direkt fått det där kortsiktiga toklyftet av den rokaden. Lyckades förvisso vinna mot BP senast, men det ska inte överskattas. Över tid ligger Syrianska sist i ligan vad gäller förväntade mål (xG) och de ligger även illa till vad gäller förväntat antal insläppta mål. Inte konstigt att de är ett bottenlag då.

Tycker ÖIS ska ha bra chans att ta en väldigt nödvändig seger på hemmagräs här. Ska vara en klass bättre än Syrianska och det är på tiden att de visar det nu.

This is the stats tab
This is the post tip