Speltips: Sent mål i matchen (mål efter tiden 75:59) hos bet365 till 1.83

_______

Med fem omgångar kvar är läget relativt tufft för både Örgryte och Utsikten. Visserligen kanske lite hårt att säga om Utsikten som gjort en fantastisk säsong men skulle de missa de allsvenska platserna så kommer denna säsong istället att kännas som ett stort misslyckande. Medan det för Örgryte fanns betydligt högre målsättningar men där helheten aldrig lyckats fungera under säsongen trots ett bra spel. Däremot visar klubben tålamod och fortsätter att tro på Aubynn som tränare och att de tillsammans ska vända detta och undvika nedflyttning.

Örgryte
Senaste match: Gefle - Örgryte 0-1
xG: 0.29 - 0.74 (ws)
Skott/Skott på mål: 6/1 - 11/2
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 2 - 3
En viktig seger för Örgryte som spelade emot Gefle i helt rätt läge. Hemmalaget hade ett par avbräck och ingen direkt tabellplacering att spela för. Öis ville mest och spelade också bäst.

Utsikten
Senaste match: Utsikten - AFC 1-1
xG: 3.05 - 0.88 (ws)
Skott/Skott på mål: 21/2 - 4/1
Possession(%): 64 - 36
Hörnor: 5 - 1
Ytterligare förlorade poäng för Utsikten som på det stora hela gör en bra match men inte har effektiviteten med sig. Det sitter nog rejält i huvudet denna formen och kommer behövas något extra för att bryta det.


Avstängda:
Jesper Brandt (Utsikten)
William Milovanovic (Utsikten)

Desperationen efter seger öppnar upp för sent mål?

Det har nu gått sex matcher där Utsikten inte har vunnit och med det cirkulerar diverse diskussioner i media och på andra ställen om olika anledningar. Alltifrån att laget inte skulle klara av ekonomiskt att gå upp till att ha interna problem i laget. Däremot har laget haft mycket med sig under säsongen och det är naturligt att man går ner sig under en period. Det brukar vara svårt att ta sig ur det och vi har tidigare sett exempelvis Degerfors som länge hade uppflyttningen kvar men som svävade iväg lite för tidigt och det blev nerv in i det sista. Nu är det ett derby och för första gången på länge har Utsikten lite glömts bort vilket faktiskt kan passa laget i detta läge. Det har varit en hel del händelserika matcher på sistone och det lär bli precis samma här med uppoffringar, röda kort och en hel del mål. Eftersom båda lagen måste gå för seger och inte kommer nöja sig med en poäng så kan det bli en underhållande matchbild. Tror det finns goda chanser till att vi får se ett sent mål även här när något av lagen behöver öppna upp sig alternativt gör en rejäl forcering, precis som det varit i lagens senaste matcher.

Speltips: Sent mål i matchen (mål efter tiden 75:59) hos bet365 till 1.83
This is the stats tab
This is the post tip