Speltips: Över 2.5 mål + blgm till 2.02 hos Expekt

_____________________

Det förmodade bottenmötet om man ska gå på mediatipset där hemmalaget Örgryte IS rankas på plats 13 medan gästande Utsiktens BK på plats 14. Påskafton bjuder på naturgräs i Göteborg där vi verkligen kan räkna med ett hetsigt derby både från tränarbänken och bland spelarna.

För hemmalaget är det ett nytt tränarpar som ska finna stabiliteten i Örgryte IS med en målsättning någonstans i mitten av tabellen. Andreas Holmberg och Tobias Solberg har gjort ett väldigt bra jobb i Degerfors och ska nu applicera detta på Örgryte IS med sportchef Pontus Farnerud. Det har varit ett aktivt fönster men där man möjligtvis hade velat komma längre fram. Trots det så har klubben lyckats knyta till sig Tobias Sana och Edi Sylisufaj som verkligen kan bli skillnaden mellan botten och högre tabellplaceringar. Det är ändå två spelare som har mycket spets och erfarenhet vilket Öis behöver.

Transferfönster:
In: Mikael Dyrestam (Volos FC), Charlie Vindehall, Hampus Gustafsson (IFK Värnamo), Tobias Sana (BK Häcken), Emmanuel Ekpenyong (Doma United, lån), Edy Sylisufaj (Sirius)

Ut: Sargon Abraham (Skövde AIK), Hampus Dahlqvist (IF Karlstad Fotboll), Jonathan Drott (Jönköpings Södra), Marcus Haglind Sangré (Wisla Plock)

Elvan i genrepet (Förlust mot Helsingborg med 2-0): Rahm – Millard Javette – Azulay – Svensson (Styffe 80′) – Vindehall – Mujanic (Alder 65′)- Sadiku (Ekpenyong 45′) – Andreasson – Paulson – Christoffersson (Abukar 80′) – Lundberg (Sana 65′)

På det stora hela har försäongen varit något positivare med en ny formation där man blandade och gav i Svenska Cupen, det ser fortsatt spännande ut offensivt men där det lämnas frågetecken för defensiven och även målvaktsfrågan.

________________

Trots ett riktigt succéfjolår för Utsiktens BK är det återigen inte många som tror på laget. De har trots allt fått ihop ett liknande lag som förra året med rutin från Superettan och kan absolut göra det bra återigen om de får ihop helheten. Det är återigen ett par vinnarskallar och humörspelare som värvats in och trots man inte gillade en del spelares inställning tidigare så får de här en nystart och med Bosko som kravställare fungerar det inte med att spelare hänger med huvudet.
Däremot har försäsongen sett sådär ut där de radat upp förluster, man menar dock på att laget tränat hårdare än någonsin och kommer vara mer hungriga när det ska tävlas om poäng.

In: Malkolm Moenza, Robin Book (Jönköpings Södra), Suleman Zurmati, Kevin Rodeblad Lowe (FC Trollhättan), Lucas Lima (Fredrikstad FK, lån), Daniel Hermansson (Bryne FK), Filip Trpcevski (BK Häcken, lån)

Ut: Lucas Hedlund (Mezőkövesd Zsóry), Edin Hamidovic (Aiolikos FC), Wilhelm Nilsson (Helsingborgs IF), Lukas Johansson, Emir Bosnic (Västra Frölunda), William Milovanovic (GAIS), Paulo Marcelo (Atlético CP), William Rosberg (Näsets SK), Fredrik Martinsson (Klubblös), Yoann Fellrath (Nordic United), Erik Gunnarsson (07 Vestur)

Detta blir full fart och ett kaosartat derby

Inte helt lätt att veta var lagen står just nu där det blandats och getts en hel del under försäsongen. Örgryte IS har vi fått se skymtar av med en fin offensiv fotboll och ett 3-4-3 som Holmberg/Solberg känner sig trygga i. Däremot är inte spelarmaterialet lika tryggt och det kommer att bli svårt att stänga igen matcher. Som vanligt ser det mycket hawaii ut vilket är underhållande att se på men inte särskilt poängingivande. För Utsiktens del kan vi räkna med en riktig kamp och det kommer att smällas och springas så det räcker och blir över. Båda lagen har ändå fin offensiv kvalitet i grunden och försvarsspelet lämnar en del frågetecken, tror mycket väl vi får se en målrik premiär där inte något lag har någon tanke på bromsen.

Speltips: Över 2.5 mål + blgm till 2.02 hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip