Örgryte som ligger pyrt till har tagit in nyförvärv för att vända trenden. Viktor Lundberg och Herman Sjögrell finns med i truppen mot Västerås. Det gör däremot inte Ahl-Holmström, Sargon Abraham, Hampus Dahlqvist och Nicklas Bärkroth. Således är truppen rätt så sargad trots nyförvärven. Senast klarade man av att spela oavgjort mot Brommapojkarna, en stark poäng mot ett bra lag. Laget fortsätter dock se uddlöst ut framåt och nu när Ahl-Holmström och Abraham saknas inför denna så känns det tufft. Förhoppningsvis kommer Sjögrell och Lundberg in med ny energi, men det är inga toppspelare direkt som kommer bära laget ifrån nedflyttning utan man förlitar sig på kollektivet.

Västerås blandar och ger. Men senast var det bländande fotboll från deras sida med bra fart, bra defensiv och en offensiv som skapade mängder av chanser. Det hela slutade med 3-0 mot Landskrona och nu lär självförtroendet vara på topp. Jag håller ändå VSK högt i år trots deras tabellplacering precis ovanför negativt kval. Tycker att laget ofta står för en fin fotboll och lyckas trycka ner motståndarna under större perioder. Behöver dock bli effektivare och inte åka på sådana missräkningar som mot exempelvis Utsikten och AFC. Nu är det ett långsammare Öis som står på andra sidan och det bör passa VSK bättre.

Tycker VSK håller en betydligt högre nivå i spelet än Örgryte och med den truppstatusen som hemmalaget har tror jag det blir svårt att plocka segrar inom den närmsta tiden. Visserligen kommer det nog ge en injektion med Sjögrell och Lundberg men det lär också ta lite tid innan de är igång. Jag tror VSK fortsätter på föregående insats och tar 3 poäng mot Öis, dock finns en del kryssrisk således väljer jag draw no bet.

Spel: Västerås SK draw no bet till 2.03 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip