På Estadio El Sadar tar Osasuna emot Athletic Bilbao i den spanska La Liga. Förvånansvärt har marknaden gästerna som småfavoriter till seger. Det kan jag verkligen inte köpa, med tanke på att Athletic Bilbao återigen har visat sig vara ett starkt lag på hemmaplan och ett svagare lag på bortaplan. Säsongen har inte heller börjat så bra för Athletic Bilbao, med två vinster och tre förlust, medan Osasuna är ett stabilt hemmalag som inte förlorar många matcher. Så det är helt klart fördel till Osasuna.

Förra säsongen förlorade Osasuna bara 5 av sina 19 La Liga matcher. Detta är makalöst bra med tanke på vilken konkurrens det är i Spanien. De avslutade förra säsongen på en tionde plats - bara fyra poäng ifrån den sista Europa League platsen. Denna säsong har de gjort en stabil inledning där de har plockat sju poäng på fem matcher. Senaste hemmamatchen vann Osasuna med 2 - 0 mot Celta Vigo och spelade därefter mållöst borta mot Eibar - där Osasuna återigen försvarade sig alldeles utmärkt.

Athletic Bilbao kommer till matchen med en 2 - 0 hemmaseger över Levante, som ligger sist i tabellen. Att Athletic Bilbao är skickliga och svåra att slå hemma är givet, sedan många år tillbaka, men bortaspelet fortsätter att vara sådär. Förra säsongen vann de bara 4 av 19 bortamatcher. Denna säsong har de vunnit en bortamatch och förlorat två. Laget är på det viset inkonsekventa där de blandar och ger och fortsätter att ha det tufft på resande fot. Därför kan jag inte se dem som favoriter.

Osasuna får klara sig utan Ante Budimir, Jonathan Calleri, Lucas Torro och Chimy Avila (som har varit långtidsskadad) samt Jon Moncayola som blev utvisad senast mot Eibar. Fullgoda ersättare finns, i mitt tycke, precis som det gör för Athletic Bilbaos frånvaro på backen Yuri Berchiche, på grund av Covid 19, samt skadade Kenan Kodro och Oscar de Marcos och Ibai Gomez som är tveksamma till start. Då Osasuna har plockat upp fyra poäng från sina två senaste ligamatcher blir de svåra att slå.

Därmed lägger jag ett spel på att Osasuna vinner matchen på asiatisk handikapp 0, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Spelet rättas som en förlust vid en Athletic Bilbao seger och som vinst vid en Osasuna seger i matchen.

Speltips Osasuna - Athletic Bilbao:
1 asian hcp 0 (insatsen tillbaka vid kryss) - odds 2.30 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Osasuna:
Sergio Herrera, Inigo Perez, David Garcia, Aridane Hernandez, Facundo Roncaglia, Enrique Barja, Oier, Adrian Lopez, Ruben Garcia, Enric Gallego & Jony.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Dani Garcia, Unai Lopez, Iker Muniain, Raul Garcia, Alex Berenguer & Inaki Williams.
---

This is the stats tab
This is the post tip