På Estadio El Sadar i Pamplona tar Osasuna emot Athletic Bilbao i semifinalen av den spanska cupen. Detta är det första av två möten. Returen spelas en månad senare. Det är märkligt att marknaden har Bilbao som en liten favorit till seger - med tanke på att Osasuna har en bättre form och en poäng mer i tabellen. Att Bilbao dessutom är rejält skadeskjutna talar för att Osasuna har en stor sannolikhet till en ny seger.

För Osasuna har en seger i ryggen, efter att ha besegrat Sevilla på Sanchez Pizjuan i helgen, i ligaspelet. Samma lag som Osasuna slog ut i kvartsfinalen i Copa del Rey. En sjunde plats i La Liga tabellen vittnar om en framgångsrik säsong. Det är bara en poäng upp till sexan Rayo Vallecano - som är på en Europa Conference League kvalplats. I den spanska cupen har även ett topplag som Real Betis slagits ut, så Osasuna tar detta på största allvar.

Bilbao har en fin tradition när det kommer till denna turnering, med massor av pokaler. För fjärde säsongen i rad har de nått en semifinal. Motståndet har varit relativt enkelt, med Espanyol och Valencia som de svåraste hindren. Formen är inte helt på topp, med två raka nederlag mot Atletico Madrid och Girona sist, med siffrorna 2 - 3. Tränaren Ernesto Valverde dras med avbräck på målvakten Unai Simon, Ander Herrera, Inigo Martinez, Jon Morcillo, Raul Garcia och Nico Williams.

Med så många frånvaron kommer detta möte inte helt lägligt för Bilbao. Osasuna har en fin chans att få med sig ett bra resultat inför returen. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Osasuna vinner den första semifinalen. En rak etta i matchen, till trippla degen i odds.

Speltips Osasuna - Athletic Bilbao:
1. Odds 3.00 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Jon Moncayola, Unai Garcia, David Garcia, Juan Cruz, Aimar Oroz, Lucas Torro, Moi Gomez, Ezequiel Avila, Kike Garcia & Abde Ezzalzouli.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Julen Agirrezabala, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Aitor Paredes, Yuri Berchiche, Oihan Sancet, Mikel Vesga, Inaki Williams, Iker Muniain, Alex Berenguer & Gorka Guruzeta.
---

This is the stats tab
This is the post tip