Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där Osasuna är favoriter till seger när de tar emot Elche. Inför den 15:e omgången ligger Osasuna på en nionde plats i tabellen, med tre raka förluster bakom sig. Säsongsinledningen har ändå varit stark. För gästerna Elche har det gått betydligt sämre eftersom laget ligger redan på en nedflyttningsplats.

Det har gått bra för Osasuna sedan de lyftes upp till toppdivisionen säsongen 2019-2020. Under båda åren i La Liga har de slutat i mitten av tabellen, där de även befinner sig nu. Ett facit på fem segrar, fyra kryss och fem förluster är ett godkänt sådant. Det är bara en poäng upp till stormakten FC Barcelona i tabellen. Formen har Osasuna tappat lite. En seger har de inte tagit under de fem senaste omgångar. Tränaren Jagoba Arrasate har en fin trupp av bra La Liga spelare, som borde klara av att slå Elche.

När lagen möttes förra säsongen vann Osasuna med siffrorna 2 - 0. Något liknande slutresultat är att vänta, då Elche - som redan hade stora problem med att hålla sig kvar förra säsongen - är iskall. Formen har varit urusel länge. Under de fyra senaste omgångar har det bara blivit en poäng. Efter 0 - 3 förlusten mot Real Betis fick tränaren Fran Escrib avgå. Pablo Manusovich har tagit över temporärt, som någon effekt av ett tränarbyte är inte att vänta heller. Truppen är hel förutom Fidel som är skadad.

I Osasuna är Lucas Torros avstängd. Juan Perez är i sjukstugan medan Rober Ibanez sitter i karantän. Osasuna har brottats mot topplag, som Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad och Atletico Madrid nyligen. Här får de chanser att hitta tillbaka till vinnarspåret när ett bottenlag gästar dem. Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Osasuna tar alla poäng mötet mot Elche.

Speltips Osasuna - Elche:
1. Odds 1.85 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Manuel Sanchez, David Garcia, Unai Garcia, Nacho Vidal, Jon Moncayola, Darko Brasanac, Oier, Ezequiel Avila, Kike & Ruben Garcia.

Preliminär startelva - Elche:
Francisco Casilla, Helibelton Palacios, Pedro Bigas, Enzo Roco, Johan Mojica, Raul Guti, Omar Mascarell, Lucas Perez, Javier Pastore, Fidel Chaves & Lucas Boye.
---

This is the stats tab
This is the post tip