Dags för slutomgång i La Liga – där vi jagar efter speltips i matchen mellan Osasuna och Girona.

Osasuna:

Föll tungt borta mot Getafe senast, men håller alltjämt fast i sjundeplatsen strax före Athletic Club och söndagens motståndare Girona, Rayo Vallecano och Sevilla. Med samma poäng som baskerna, och en poäng ner till Girona, kommer allt att avgöras i den avslutande omgången. Athletic är i svag form och avslutar borta mot Real Madrid, så matchen på El Sadar i Pamplona blir som en final i kampen om Europa Conference League-platsen.

Osasuna har varit bra hemma i Pamplona de senaste veckorna med fyra segrar på de fem senaste – där enda nederlaget kom mot Real Sociedad i slutet av april. Budmir är tillbaka från avstängning, samtidigt som det finns frågetecken för Moi Gómez. Nacho Vidal och Brasanac är avstängda.

Girona:

Har chansen att lägga beslag på platsen till Conference League vid seger i Pamplona, om Athletic inte triumferar på Santiago Bernabéu. Girona är dock betydligt starkare hemma än man är på bortaplan – där det bara blivit tre bortaviktorior i ligaspelet den här säsongen, även om man har tre raka utan förlust där segern mot Sevilla följts upp av kryss mot Real Sociedad och Celta Vigo.

Senaste mötet lagen emellan slutade oavgjort, 1-1.

Hemmafördelen väger tungt

Trots att Girona gjort bra ifrån sig på bortaplan de senaste veckorna har man, sett över hela säsongen, haft det tyngre utanför Katalonien med bara tre bortasegrar. Osasuna är hemmastarka och högmotiverat att hålla fast vid sjundeplatsen som garanterar Conference League-spel nästa säsong. Jag tror det här blir en jämn match, där hemmafördelen kan fälla avgörandet. Raka ettan finns till 2,20 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip