Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio El Sadar där Osasuna gästas av Granada. Efter nio omgångar har Osasuna gjort en bra start på säsongen och ligger i mitten av tabellen. Värre har det varit för Granada, som ligger nästsist i tabellen. Ytterst lite talar för att gästerna ska resa hem med poäng i behåll, vilket är anledningen till att mitt speltips landar på hemmalaget.

Egentligen är det ingen överraskning att Osasuna ligger i ingenmanslandet i tabellen. Förra säsongen blev det en sjunde plats och en final i den spanska cupen Copa del Rey. Tränaren Jagoba Arrasate har en bra mix av spelare, som håller en hög nivå i den spanska toppdivisionen. Innan landslagssamligen blev det en seger över Alaves innan ett nederlag mot stormakten Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Nykomlingen Granada kommer att få det tufft att hålla sig kvar efter uppflyttningen. Målet är att säkra kontraktet. Dock har inledningen varit usel. Det är bara tabelljumbon Almeria som har färre poäng i tabellen och som har släppt in ett mål fler. Defensiven har lyst med sin frånvaro med lite över 2,5 insläppta mål per ligamatch. Bryan Zaragoza, med 5 fullträffar, är ljusglimten fram i banan.

Hittar Osasuna vinnarspåret?

Även om Granadas formkurva pekar lite uppåt, med tre raka oavgjorda matcher, så läcker laget mål från alla håll och kanter. Något Osasuna, som är betydligt mer stabila, borde klara av att utnyttja. Osasuna borde lyckas näta fler gånger än vad de själva släpper in.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Osasuna tar samtliga tre poäng mot Granada.

Speltips Osasuna - Granada:
1. Odds 1.84 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip