På El Sadar Stadium tar Osasuna emot nykomlingar, Huesca, som också är tabelljumbon, i den spanska La Liga. Marknaden har Osasuna som en liten favorit till seger. Själv anser jag att Osasuna ska vara givna favoriter och klara av att slå Huesca minst varannan gång. Så pass mycket bättre är Osasuna, med en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan. Osasuna har haft ett tufft spelschema på sistone och därav tappat poäng, men här får de ett gyllene läge att hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Förra säsongen var Osasuna nykomlingar i La Liga, där de gjorde en fantastisk säsong genom att kamma hem 52 poäng från 38 ligamatcher. De slutade på en tionde plats i tabellen med bara fyra poäng upp till Europa League kvalplatsen. Denna säsong har inte börjat lika bra, där de har 10 poäng efter 8 ligamatcher. Det har att göra med spelschemat, då Osasuna har mött Bilbao, Atletico Madrid och Sevilla i sina senaste matcher. På hemmaplan har de spelat riktigt bra och tagit två segrar på fyra matcher.

Huesca, som vann andradivisionen, La Liga 2, är ensamma i ligan om att ännu inte ha tagit någon seger - på nio omgångar. I sina två senaste bortamatcher har Huesca dessutom blivit utklassade med siffrorna 1 - 4, både mot Real Madrid och Real Sociedad. Hemmaspelet har ändå sett helt okej ut, där de har lyckats ta poäng mot Atletico Madrid. Bortaspelet dock har varit usel där Huesca har släppt in tio mål på fem bortamatcher - vilket ger dem ett snitt på två insläppta mål per bortamatch. Det är illa!

Osasuna har skador på Lucas Torró, Juan Manuel Perez, Aridane Hernández, Jonathan Calleri och långtidsskadade Ezequiel Ávila. Sedan tidigare har Osasuna spelat med andra spelare som är fullgoda ersättare för att kunna slå Huesca. Gästerna kommer till start utan Antonio Valera och Cheick Doukoure, som är fortfarande skadade. Osasuna är så svåra att bryta ner på hemmaplan medan Huesca läcker in mål på resande fot. Därmed finner jag ett stort värde i oddset på att Osasuna tar alla poäng.

Speltips Osasuna - Huesca:
1 - odds 2.45 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Osasuna:
Sergio Herrera, Juan Cruz, David García, Unai Garcia, Facundo Roncaglia, Jony, Oier, Iñigo Pérez, Rubén García Santos, Ante Budimir & Roberto Torres Morales.

Bekräftad startelva - Huesca:
Andres Fernandez, Pedro Lopez, Pablo Insúa, Dimitris Siovas, Javi Galán, David Ferreiro Quiroga, Mikel Rico, Pedro Mosquera, Borja Garcia, Sandro Ramirez & Rafael Mir.
---

This is the stats tab
This is the post tip