På Estadio El Sadar tar Osasuna emot Levante i fredagens La Liga match, där det erbjuds nästan dubbla pengar på en rak hemmaseger. Båda lagen befinner sig i mitten av tabellen efter 20 spelade omgångar och båda har spelat i den spanska cupen under veckan. Osasuna har tagit sig vidare medan Levante åkte ut mot Sevilla. Där använde sig Osasuna av sina bänkspelare och juniorer medan Levante ställde upp med ett väldigt bra lag. Detta kan ha varit ett misstag då spelarna har matchats hårt.

För Osasuna var det bara ordinarie vänsteryttern Roberto Torres som startade i cupmatchen mot Recreativo borta, som slutade 2 - 2 efter fulltid och 3 - 2 till Osasuna efter förlängning. Osasuna var smarta som slängde in några A-lags spelare i den andra halvleken, men lät de flesta ordinarie spelarna ändå vila till denna La Liga match. Osasuna har tre oavgjorda matcher och två förluster på de fem senaste ligamatcherna, så de är ute efter en seger, vilket jag tror mycket väl kan komma mot Levante.

I och med 1 - 3 nederlaget borta mot Sevilla i Copa del Rey är detta tredje raka förlusten för Levante. I ligan förlorade de senast hemma mot Alaves med 0 - 1 och dessförinnan mot Atletico Madrid borta med 1 - 2. I cupmatchen roterade tränaren Paco Lopez men behöll ändå fem spelare från sin startelva, samt att han slängde inte tre ordinarie spelare under matchen. Det var i princip mittbackarna som vilades helt och alla andra var involverade i cupmatchen. Jag tror inte att det var något smart drag.

Bortamatchen mot Osasuna blir den tredje matchen på sju (!) dagar för dessa Levante spelare, som inte alls är vana vid något tufft spelschema. Då tycker jag att Osasuna var smartare som i princip bytte ut hela sin startelva, så att de ordinarie spelarna kan vara pigga och fräscha till denna ligamatch. Detta tror jag mig kommer att vara en avgörande faktorn när det gäller energin på planen, samt att Osasuna är på jakt efter seger. Därmed spelar jag på en rak Osasuna seger i matchen, till fina 1.90 i odds.

Själva oddset finnes hos Casumo .

---
Bekräftad startelva Osasuna:
Sergio Herrera, Nacho Vidal, David Garcia, Aridane Hernandez, Pervis Estupinan, Roberto Torres, Jon Moncayola, Darko Brasanac, Ruben Garcia, Chimy Avila & Adrian Lopez.

Bekräftad startelva Levante:
Aitor Fernandez, Ruben Vezo, Erick Cabaco, Sergio Postigo, Tono, Jose Campana, Ruben Rochina, Gonzalo Melero, Jorge Miramon, Roger Marti & Borja Mayoral.
---

This is the stats tab
This is the post tip